‘Wuhan’dan daha kötü: Pekin virüsü

‘Wuhan’dan daha kötü: Pekin virüsü
09:00 - Haziran 17 2020 Çarşamba

Pekin’deki Xinfadi Pazarı çevresinde yeni bir salgının ortaya çıkmasıyla birlikte olağanüstü önlemler alınmaya başlandı. Pekin yönetimi, “çok acımasız” olduğu onaylanan virüs nedeniyle 29 bölgeyi karantinaya aldı, çünkü vaka sayısı 109’dan 79’a yükseldi. Anti-salgın lider grup salgının son derece korkunç olduğunu açıkladı. Pekin yönetimi toptan pazarlar, sebze pazarları, restoranlar ve kantinler için şehir çapında bir inceleme başlattı.

SEYAHAT YASAĞI

Yerel hükümet, Covid-19’a maruz kalma riski yüksek olan insanların Pekin’den ayrılmamalarını ve geri kalanların yerel yönetime rapor vermelerini istedi. Bu arada, araçlar Pazartesi gününden bu yana başkentten yasaklandı. Birçok şehrin yöneticileri vatandaşları Pekin’e seyahat etmemeleri konusunda uyardı.

Ön bulgular, Pekin’de tespit edilen yeni Covid-19 salgınının virüsünün Avrupa’dan ithal edildiğini gösteriyor. Çin Hastalık Kontrol Merkezleri Baş Çocuk Doktoru Wu Zunyou, salgının kontrol edilmesinin en acil görev olduğunu söyledi. Wu, enfekte olan herkesin virüsün yayılmasını mümkün olan en kısa sürede sınırlayabilmesi gerektiğini belirtti.

KRİTİK ÜÇ GÜN

“Enfeksiyonun ne kadar yaygın olduğunu bulmak acildir. Virüs Pekin’de bulunmuyor, ancak henüz nasıl ithal edildiğini belirleyemedik. Wu Zunyou’ya göre, koronavirüs enfekte insanlar önümüzdeki üç gün içinde semptom göstermeye başlayacaklar, bu nedenle önümüzdeki üç gün Pekin’in salgını durdurması için kritik öneme sahip.

VEYA ÇIKILIRSA?

Vuhan Üniversitesi, Patojen Biyoloji Bölümü Direktör Yardımcısı Yang Zhanqiu, Pekin’deki 79 koronavirüsün son derece bulaşıcı olduğunu, Vuhan’da bulunanlardan dört gün içinde daha bulaşıcı olduğunu söyledi. Pekin Hastalık Kontrol Merkezi’nden bir araştırmacı, “Pekin Xinfadi pazarında yeni Covid-19 salgınına yol açan koronavirüs suşunun genom sekansı, genom sekansının Avrupa kökenli olduğunu gösteriyor.” Dedi.

Türkiye Gazetesi

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi