Windows Sağ Tık Menüsü Değişiyor

Windows Sağ Tık Menüsü Değişiyor
10:33 - Aralık 14 2021 Salı

Windows sağ tık menüsü yeni düzene kavuşuyor. Bu zamana kadar sade bir şekilde karşımıza çıkan menü artık modern bir görünüm sunacak.

Sağ tık menüsü, Windows işletim sistemlerinde masaüstü, pencere veya bir uygulamadayken sağ tık yaptığımızda karşımıza çıkan menü olarak biliniyor. 1990 yılında Microsoft Office v3.0’da karşımıza çıkan bağlam menüsü, o günden bugüne geliştiriliyor. Her uygulama Windows’un sağ tık menüsü sistemini kullanarak kendine has bir menü dizaynı yapabiliyor. Linux ve Mac OS gibi işletim sistemlerinde de bulunan sağ tık menüsü Windows 11 ile birlikte yeni bir görünüme kavuşuyor.

Windows Sağ Tık Menüsü Gelişiyor

Windows 11, geçtiğimiz haziran ayında tanıtılan ve Ekim ayında kullanıcılara sunulan bir işletim sistemi. Windows 10’un masaüstü tasarımına göre daha farklı bir görev çubuğu arayüzüne sahip olan Windows 11 işletim sisteminde görev çubuğundaki nesneler ortalanmış durumda. Bunun yanı sıra yeni pencere düzeni ve farklı pek çok yeniliğe sahip olan Windows 11 21H2 güncellemesi ile birlikte yeni sağ tık menüsü arayüzü ile karşımıza çıkıyor olacak.

Windows Sağ Tık Menüsü

Microsoft şirketinin geliştirmiş olduğu Windows 11 işletim sistemine eklenecek olan yeni sağ tık menüsünde dikkat çeken detaylara geçmeden önce eski sağ tık menüsünden bahsetmek istiyoruz. Sağ tık menüsünü incelediğimizde sade bir tasarım ve yazılardan oluşan butonlar bizleri karşılıyor. Shift ile sağ tık yaptığımızda dizini PowerShell penceresi üzerinde açabiliyoruz. Windows sağ tık menüsü yeni haliyle birlikte bundan daha fazlasını bizlere sunuyor.

Microsoft’un Windows 11 için geliştirmiş olduğu ve 21H2 sürümü ile birlikte bizlere sunacak olduğu yeni sağ tık menüsünde dikkat çeken detaylardan birisi artık daha az seçenek gösteriyor oluşu. Kullanıcılar alt kısımda yer alan “Daha çok seçenek göster” kısmı ile tüm seçeneklere ulaşabiliyor. Bir diğer yenilik butonların sol tarafında ikonların yer alması. Bu özellik sayesinde daha modern ve daha güzel bir arayüz kullanıcıları karşılıyor. Bir diğer yenilik artık butonların eğer kısayolu var ise kısayol tuşu sağ tarafta görünüyor. Buna ek olarak üst kısımda ikonların bulunduğu bir alan daha mevcut.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi