Whatsapp’ın yeni gizlilik anlaşmasındaki tehlike

Whatsapp’ın yeni gizlilik anlaşmasındaki tehlike
16:00 - Ocak 7 2021 Perşembe

Sosyal medya devi Facebook, Whatsapp kullanıcılarını endişelendiren bir karar verdi. Yeni gizlilik sözleşmesindeki şartları kabul eden kullanıcılar uygulamayı kullanmaya devam ederken, kullanmayanlar WhatsApp hesaplarına erişemeyecek. Bu durum sosyal medyada eleştirilmeye başlandı.

“Güncelleme ürkütücü oluyor”

Yazılım geliştiricisi Berkay Çatak, “8 Şubat 2021 tarihinde yürürlüğe girecek yeni kullanım şartları ve gizlilik politikasında yer alan makaleler arasında WhatsApp tarafından toplanan kullanıcı verilerinin Facebook ile paylaşılacağı açıkça belirtildi. Bu durumda Facebook üzerinden elde ettiği verileri kendi bünyesindeki diğer firmalarla paylaşabilecektir. “Güncelleme, mesajlar, durum bilgileri, konum bilgileri ve Facebook’un sahibi Mark Zuckerberg’in gizlilik ve veri kullanımı ile ilgili geçmiş davaları dahil topladığı verileri dikkate aldığımızda endişe verici hale geliyor.”

Yeni kullanım şartlarını ve gizlilik politikasını kabul etmeyen kullanıcıların 8 Şubat 2021 tarihinden itibaren Whatsapp’ı kullanamayacaklarını belirten Çatak, “Whatsapp, kullanım sözleşmesini kabul etmeyen kullanıcıları silmeleri için doğrudan yardım merkezine yönlendiriyor. hesapları. Whatsapp yapacağı güncelleme ile rakip uygulamalar karşısında kan kaybedecek gibi görünüyor.

Whatsapp’ın gizlilik politikasında topladığı verilere aşağıdaki alandan açıkça erişilebilir: Hesap Bilgileri, Mesajlar, Bağlantılar, Durum Bilgileri, İşlem ve Ödeme Verileri, Müşteri Desteği ve Diğer İletişimler, Kullanım ve Kayıt Bilgileri, Cihaz ve Bağlantı Bilgileri, Konum Bilgileri , Çerezler, Sizin Hakkınızda Sağlanan Diğer Bilgiler (Üçüncü Tarafça Sağlanır), Kullanıcı Şikayetleri (Üçüncü Tarafça Sağlanır), WhatsApp’taki İşletmeler (Üçüncü Tarafça Sağlanır), Üçüncü Taraf Hizmet Sağlayıcılar (Üçüncü Tarafça Sağlanır), Üçüncü Parti Hizmetleri (Üçüncü Şahıs Tarafından Sağlanır.) ”Şeklinde konuştu.

Ali Canberk Özbuğutu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi