WhatsApp Kripto Para Sistemine Geçiyor

WhatsApp Kripto Para Sistemine Geçiyor
11:07 - Aralık 13 2021 Pazartesi

WhatsApp kripto para sistemine geçiş yapıyor. Bu sistem ile birlikte kullanıcılar birbirlerine kripto para gönderebiliyor olacak.

WhatsApp, günümüzün en büyük sohbet uygulamalarından birisi olarak yer alıyor. Kullanıcılar birbirleriyle haberleşerek konuşabiliyor veya görüntülü bir şekilde sohbet yapabiliyor. Zaman zaman kullanıcılara yeni özellikler sunan WhatsApp, bu aralar hızlı bir şekilde gelişme yaşıyor. Yapılan yeni güncelleme ile birlikte insanların daha fazla ayrıcalığa sahip olmasını sağlayan uygulama, Novi isminde bir aracı kullanıcılarına tanıtmış oldu.

WhatsApp Kripto Para Ödemesi Destekleyecek

Meta şirketi, aslına bakarsak daha öncesinde Libra isminde bir dijital para birimi geliştirme fikrinin olduğunu belirtmişti. Henüz bununla ilgili ciddi bir adım atılmamışken şimdi de yeni bir hizmet ortaya çıktı. WhatsApp’ta artık kripto para ödemesi yapmak mümkün hale geldi. Yapılan açıklamaya göre Novi isminde bir araç WhatsApp’a entegre edildi. Entegre edilen bu uygulama ile birlikte kullanıcılar Coinbase aracılığı ile beraber USDP kullanarak para aktarımı yapabiliyor.

WhatsApp Kripto Para

WhatsApp kripto para ödemesi ile birlikte yeni bir hizmeti hayata geçirmişken bu hizmetin nasıl olacağından da bahsetmiş oldu. Yapılan açıklamaya göre WhatsApp’ta iki kullanıcı arasında gerçekleşen bu aktarımda parayı göndermek isteyen kullanıcı aracı kullanarak ne kadar aktarım yapmak istediğini belirtiyor. Sonrasında işlemi onaylıyor ve aktarımı karşı tarafa gönderiyor. Karşı taraf ödemeyi anında kabul edip hesabına ekleyebiliyor. Sistem genel olarak bu şekilde işliyor. Aslına bakarsak bu sistem Ekim ayında pilot uygulama olarak karşımıza çıkmıştı. Şimdi uygulama ile ilgili yeni geliştirmeler yapıldı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde bazı kullanıcıların katılabildiği testte Novi dijital cüzdanı kullanıcılar tarafından tercih edilebiliyor. Novi Başkanı Stephane Kasriel, paylaşmış olduğu tweet ile birlikte sistemden söz etti. Kasriel, yaptığı açıklamada insanların para göndermek için WhatsApp’ın kullanıldığını belirterek Novi’nin ücretsiz bir şekilde para aktarımı sağladığından bahsetti. Ödemelerin sohbet ortamında görüldüğünü açıklayan Kasriel, banka hesabı olmayan 1.7 milyar yetişkin insanın WhatsApp sayesinde rahatlıkla ödeme yapabileceğini belirtiyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi