Viyana saldırısında yaralı polisi kurtaran gençler o gün anlattı

Viyana saldırısında yaralı polisi kurtaran gençler o gün anlattı
03:00 - Ocak 1 2021 Cuma

Avusturya’nın Viyana kentinde düzenlenen terör saldırısında Recep Tayyip Gültekin ve Mikail Özen bir polis memuru ve yaralı vatandaşların hayatını kurtararak öne çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde genç kahramanları da kabul etti. Görüşmenin ardından Recep Tayyip Gültekin ve Mikail Özen deneyimlerini İhlas Haber Ajansı’nın mikrofonlarına anlattı.

“Silah sesleri yükseldi. Çekim yaptıklarını sanıyordum “

Avusturya’daki terör saldırısını anlatan Mikail Özen, “O terör saldırısı sırasında olay yerindeydik. Arkadaşım Recep Tayyip Gültekin ile kahve içmeye gittik. Arabayı park ederken silah sesleri yükseldi. Film çekeceklerini sanıyordum. Herkes o tarafa bakıyordu. Kalabalık aşağı koşmaya başladı. Tam o sırada Recep Tayyip arabadan atladı. Yaralı bir genç kız gördü. Onu yerden kaldırdı ve geri çekildi. “Onu bir bara düşürdü ve kapıyı üstüne çekti.”

“Kadını tramvayın arkasına sakladık”

Saldırının ardından karakola gittiklerini belirten Özen, “Araçla hızlı bir şekilde karakola ulaştık. Olayı oradaki polislere anlattık. Nasıl bir durum olduğunu anlattık. Arkadaşım kişinin kişisel tanımını anlattı. O sırada da yaralandı. Teröristle yüz yüze geldi. Ayağından vuruldu. 80-90 yaşlarında yaşlı bir kadın gördük. Kadının kulakları duyamıyordu. ‘Oradan uzaklaş’ diye bağırdık. Kadının kollarına girdik. “Kadını tramvayın arkasına sakladık” dedi.

“Pompalı kurşun mermi sağ ayağımın altına girdi”

Terör saldırısında yaralanan Recep Tayyip Gültekin, “Arkamı döndüğümde teröristle göz teması kurduk. Silahıyla beni korudu. Ateş ediyordu. Yuvarlanarak ve yerde zikzak koşarak kaçmaya çalıştım. Sağ ayağımın altına pompalanan pelet mermisi girdi. Ondan sonra Michael arabayla bekliyordu. Arabaya bindik. Haykırarak kalabalığı dağıttık. Polis ofisine gittik.

“Ne olursa olsun, polisimizi oradan kurtaracağız”

Olay yerine tekrar döndüklerini belirten Gültekin, “Metro videosunda görüldüğü gibi insanları dağıtmaya çalıştık. Ortalama 600-700 kişiyi dağıtmayı başardık. Ondan sonra yangınlar çıktı. 9 el ateş edildi. Japon esnaf hayatını kaybetti. Polisimiz onu durdurmaya çalışırken sol uyluğuna kurşun sıktı. Michael orada bana baktı. Ona da baktım. ‘Ne olursa olsun oradan polisimizi kurtaracağız’ dedim. ‘Ölsek bile Allah ahirette yerimizi rahat ettirecek’ dedik. Polis arkadan tuttum. Michael ayak bölgesinden yakaladı. Taşındı. Yangınlar açılıyordu. Onu ambulansa koyduk ”dedi.

“Hayatları kurtardık, ismimiz teröristti”

Güvenli bölgeye geçtikten sonra haberi açtıklarını söyleyen Gültekin, “Haberi açtığımızda iki Türk ve bir yabancı uyruklu terörist söylendi. Orada bizden bahsedildiğini bilmiyordum. Michael’a ‘Onlar Türklerdi. İlk başta kızgındım. Bizim olduğumuza dair hiçbir bilgi yoktu. Devlet kurumlarından çağrılar geldi. Bir teröriste benziyorsun. Olaydan kurtulmaya çalışın dediler. Orada sosyal medyada bir hikaye paylaştım. Yaklaşık bin kişi izledi. 10-20 dakika sonra ismimiz belli oldu. Hayat kurtardık, ismimiz teröristti ”.

“Babam bana başkanımızın o mübarek şiiri okuduktan sonra adını verdi”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resepsiyonunda konuşulanlara ilişkin konuşan Gültekin, “Cumhurbaşkanımız bizi külliyede, milletin evinde kabul etti. Büyük bir heyecan vardı. Allah bize böyle bir şey verdi. Bize teşekkür etti. Adınızın neden Recep Tayyip olduğunu sordu. Hangi tarih koyuldu? O sordu. Babama göre, Cumhurbaşkanımız o mübarek şiiri okuduktan sonra hainler tarafından hapse atıldığında babam bana isim verdi. Bir Erdoğan girerse inşallah başka bir Erdoğan doğar. Bu olaydan çok memnundular. Bize hediyelerini verdi. Ayetel Kürsi’de Elif’in mektubunu da yazdırdık. Onu biz verdik ”dedi.

Caner Sönmez – Halil Enes Sucu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi