‘Vatansız ev yok’ dediler, kareye koştular

‘Vatansız ev yok’ dediler, kareye koştular
10:00 - Temmuz 15 2020 Çarşamba

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu müdürü Emrah Çılgı ve kocası Gonca Çılgı, 15 Temmuz 2016’da Manisa’nın Demirci ilçesinde düğün yaparken bir darbe girişimi olduğunu duydu. Gelinlikleri ve tımarlarıyla ilçedeki kareye koşarak düğünü ikiye böldüler. Meydandaki kalabalık arasında yer alan çift, Manisa vatandaşları tarafından büyük alkışlarla karşılandı.

Genç çiftin yaptığı büyük fedakarlıktan dolayı Bölge Başkanı onları tebrik etti ve Demokrasi Gözlemcisini bir arada tutmalarını istedi. Çift, düğünün sabaha kadar saatini meydanda tutmanın gururunu yaşadı.

“Vatansız bir ev olmayacağını söyledik, meydanda koştuk”

O gece yaşadıklarını açıklayan Emrah Çılgı, vatanı olmayan bir ev olmayacağını düşünerek kaçtıklarını söyledi. Eşim Manisa’nın Demirci ilçesinde yaşadı. Erzurum’da ve oradan bir düğün yapmaya karar verdik. 15 Temmuz 2016’da Manisa’da düğün yapıyorduk. Düğün başladı, oyunlar oynarken misafirlerde huzursuzluk gördük. Sonra bir darbe olduğunu söylediler. “10.00’da ne bir darbe” dedim ve düğünde şaka yaptığımı düşündüm. Tabii ki girişimin ciddi olduğunu fark ettik. Orada düğünü yarıya kadar keserek kareye gitmeye karar verdik. Kayınvalidem koymasa da, annemden aldığım teyitle gittim. O zaman, diye düşündüm, vatan yoksa, kuracağımız ev ne olacak? Sonra ortaya çıktık. Meydanda büyük bir kalabalık vardı. Herkes bizi alkışlamaya başladı. Protokole girdik, belediye başkanı bize bir megafon verdi ve duygularımızı anlattık. Şimdi 2 çocuğumuz var. Ülkemize hiçbir şey olmadı. Bu bizim için farklı bir andı. O anda çok tatlı bir an olmamasına rağmen, o gün yaptığımız için çok mutluyum. ”

“Davetiyeye başka bir düğün daha basıyoruz, gerçekten başka bir düğündü”

Düğün davetiyesi üzerine yazdıkları kelimenin çılgınca olduğunu belirten Cilgi, “Davetimizi bir film afişi gibi yaptık. Mesleğimiz yüzünden güzel bir şey istedik. Davetiyenin yanına başka bir düğün daha yaptık. Cidden, bizim düğün başka oldu. O gece bir darbe girişiminde bulunuldu. Neyse ki, devletimize hiçbir şey olmadı. Bunu bugün kolayca açıklayabilirsem, o gece Türk halkının direnişinden geçiyor. ”

Erzurum Şehir Tiyatrosu’nu yöneten Emrah ve Gonca Çılgı ise ikinci çocuklarını doğurmaktan mutluluk duyuyor.

Sefa Tetikleyici

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi