Vatandaşların tesisteki su sorununa tepkisi

Vatandaşların tesisteki su sorununa tepkisi
15:00 - Temmuz 26 2020 Pazar

İzmir’in Dikili ilçesinde su sıkıntısı yaşanmaktadır. Bugün, salgın döneminde suya daha fazla ihtiyaç duyulduğunda, suyun tankerler tarafından taşındığını ve bunun yetersiz olduğunu belirten Denizköy Mahallesi sakinleri, bu sorun için yetkililerden bir çözüm bekliyor. 40 yıldır Denizköy’de yaşadığını söyleyen Şükran Uz, “Her zaman su sorunumuz var. Burada seviyoruz. Güzel bir deniz var, insanlar çok iyi ama sadece bir su sorunu var. su sorununa çözüm. ”

Denizköy Mahallesi muhtarı Yüksel Güven, “Susuzluk nedeniyle muhtara yükleniyorlar. Muhtarı yapamıyorlar, suyu getiremiyorlar. Gerekli yerlere de rapor ediyorum, ama çözüm bulamıyorlar “Belediyemizden bir çözüm bekliyoruz.”

“Değirmeni nakliye suyuyla çeviriyoruz”

Muhtarın başı Bahattin Savaş, “Su günde 1 saat gelir ve bu yeterli değildir. Kuyular bitti. Ulaşım suyla geri dönmez. Kışın nüfusu 200 kişidir. yaz, bin kişi, hafta sonları, bin 500-2000 kişi, bir çözüm bulmalarını istiyoruz. “Pandemi döneminde en çok ihtiyacımız olan su yok, eğer sınırlı ise. Hastalık yaygın olduğu için suya çok ihtiyacımız var. Yetkililerin buna bir çözüm bulmasını istiyoruz “.

Suların yıllarca akmadığını belirten mahalleden Mustafa Nur, “Değirmeni ulaşım suyuyla çeviriyoruz. Suyu depolardan alıyoruz. Aslında köyde su ve kuyular var. Dağdan köye su geliyor ama buraya getirmiyorlar. Çeşitli sondajlar yapıldı, arıtma tesisleri de yaptılar ama açılmadılar. ” O konuştu.

Merve Morkaya

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi