Vatandaşların iletişim eksikliği

Vatandaşların iletişim eksikliği
10:00 - Haziran 30 2020 Salı

Gevaş ilçesinde 500 nüfuslu Değirmitaş Mahallesi ve Dövecik mezrası sakinleri, GSM operatörlerinin şebekelerinin eksikliği nedeniyle yıllardır zorluklarla karşılaşmaktadır. Şehir dışındaki akrabalarıyla konuşmak için ilçe merkezine veya yüksek tepelere gitmek zorunda olduklarını belirten vatandaşlar, yetkililerden yardım istedi. Özellikle kış aylarında tepeye çıkmanın zor ve sıkıntılı olduğunu belirten vatandaşlar, evlerinde oturup telefonla konuşmak ve internete gitmek istediklerini belirttiler.

Mahalledeki sıkıntı hakkında açıklama yapan Değirmitaş İlçesi Muhtar Yardımcısı Şefik Eroğlu, 5 yıldır dilekçe verdiklerini ancak herhangi bir sonuç almadığını söyledi. Mağduriyet halindeyiz. Sorun da mezramızda ve sorun yok çünkü bir öğretmen ya da imam 2 gün boyunca oraya gidiyor. Herkes kurban edildi. Bu anlamda yetkililerin yaşlılarımıza yardım etmelerini ve bu sorunu çözmelerini istiyoruz. ”

5 çocuğun şehir dışında olduğunu açıklayan Gürbet Atik, “İki oğlum ve bir kızım İstanbul’da yaşıyor. Aydın’da bir oğul, Diyarbakır’da bir oğul okuyor. Kaç aydır oğullarımla, kızımla konuşamadım. Telefon buraya gelmiyor. Onlarla konuşmak için caddeden aşağı gitmeli ya da Gevaş’a gitmeliyiz. Eğer ararsa, onlarla her hafta konuşurum ama aylarca konuşamam çünkü telefonu almıyor. Yetkililerden bir ağ istiyoruz ”.

Yunus Atik isimli öğrenci, internet olmadığı için sınava giremediğini ve tüm derslerden ayrıldığını vurguladı. Derslerime ve sınavlarıma giremedim. Bütün derslerimden. Öğretmenlerimle konuşuyorum ve onlar hakkında hiçbir şey yapamayacaklarını söylüyorlar. Çevrimiçi olabilmek için merkeze gitmem gerekiyor. Bu da çok zor. Burada benim gibi birçok öğrenci var. Çevredeki köylerde bu sorun var. Yetkililer, köylerin görüldüğü ortak bir alan bırakırlarsa, birçok köy ve mezra bu sorundan kurtulacaktır. Şu anda bir ağ arıyoruz. Düşme riskimiz var. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz “dedi.

Atilla İdiz – Sabahattin İdiz

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi