Vatandaşların geride bıraktığı manzara isyan etti

Vatandaşların geride bıraktığı manzara isyan etti
14:00 - Haziran 29 2020 Pazartesi

Dün İstanbul’da vatandaşlar, YKS sınavı ve kısıtlamasıyla kıyıya akın etti. Akşam saatlerinde kumsala akın eden binlerce insanın sosyal uzaklık kurallarına uymadığı da görülmüştür. Dün bu akından sonra, bugün plaja giden vatandaşlar gördükleri manzara karşısında şok oldular. Geride kalan çirkin görüntü isyan etti. İnsanların piknikleri ve yürüyüşleri olan sahil şeridindeki kayalar çöplerle dolu. Kayalar ve çim arasındaki çekirdek kabukları ve plastik atıklar çirkin bir görünüm yarattı. Öte yandan, bir kayanın üzerindeki battaniye dikkat çekti.

“Piknik yapmaları çok normal, ama temiz bırakmalılar”

İnsanların çöplerini çöpe atmaları gerektiğini söyleyen Serdar Sağlam, “Çok üzücü, elbette hepimiz burayı kullanıyoruz, böyle olmamalı. İnsanların çöplerini çöp kutusuna atmaları gerekiyor. Herkes çöplerini buraya atarsa, hayatta kalamayız. Hastalık daha da büyür. İnsanlar evde sıkılıyor. Normalleştirme sürecinde gelmeleri ve piknik yapmaları çok normaldir, ancak temiz bırakmaları gerekir. “Çimlere daha fazla çöp bırakıyorlar ve onlarla çöp atmıyorlar.”

“Herkes sorumluluğu bilmeli”

İnsanları çöp konusunda uyardığını söyleyen Sadıç Erhan, “Buraya çok gelen insanları uyarıyorum. Maalesef halkımız duyarsız. Herkes kendi sorumluluğunu bilmeli. Taşlar üzerinde çok fazla çöp var, ayrılıyorlar. “Alkol şişeleri, kola şişeleri, cips paketleri için ne ararsanız arayın,” dedi.

Sümeyye İnal – Veysel Ensar Gökcegözog

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi