Vatandaşlar, öldürülen Ayşe Tuba’ya yardım için koştu

Vatandaşlar, öldürülen Ayşe Tuba’ya yardım için koştu
13:00 - Temmuz 13 2020 Pazartesi

Eskişehir’de caddenin ortasında başını vurarak eski karısı Ayşe Tuba Arslan’ı öldüren Yalçın Özalpay, duruşma sona erdikten sonra ağırlaştırılmış bir hayatla cezalandırıldı. Mahkeme heyeti kararla ilgili gerekçeli kararı açıklarken, o anların güvenlik kamerası görüntülerinin de dosyada olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili bir işyerinden elde edilen güvenlik kamerasının görüntülerinde Yalçın Özalpay’ın eski karısı Ayşe Tuba’yı takip ettiği, başka bir görüntüde ise bir kafede yaşayan vatandaşların anlarının görüldüğü belirlendi. Kafedeki tüm vatandaşlar olay yerine koşarken, o anlardaki bir kadının tepkileri saniyeler boyunca kameralara yansıdı.

Olay geçen yıl Ekim ayında Akarbaşı İlçesi’nde Atatürk Bulvarı’nda meydana geldi. Ayşe Tuba Arslan (46) işten sonra eve dönmek için trene bindi. Bu arada, eski karısının çıktığı yerde bekleyen Yalçın Özalpay (54), taşıdığı hatla Arslan’a saldırdı. Olayı gören çevredeki vatandaşlar, kafatası ve yüzünde derin yaralar alan Arslan’a yardım etti. Arslan’ı kurtaran vatandaşlar Özalpay’ı linç etmek istediler. Sahneden yaklaşık 100 metre kaçan Özalpay, çevresindeki insanlar tarafından yeniden yakalandı. Bir suç hattıyla yakalanan ve olay sırasında çevredeki vatandaşlar tarafından dövülen kişi polis tarafından gözaltına alındı. Sağlık kontrolü için Eskişehir Şehir Hastanesi’ne götürülen Özalpay, daha sonra tutuklandı. Ayşe Tuba Arslan, kaldırıldığı hastanede 44 günlük mücadelenin ardından öldü.

Burak Tekin – Mustafa Kaplan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi