Vatandaşlar Kuyumcular Ve Döviz Bürolarında Sıra Oluşturdu

Vatandaşlar Kuyumcular Ve Döviz Bürolarında Sıra Oluşturdu
20:04 - Aralık 21 2021 Salı

Dün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan “Kur Korumalı Mevduat” açıklamasının ardından hem dolar kuru, hem altın fiyatlarında büyük düşüş düşüş görüldü.

Dolar kurunda yaşanan düşüş nedeniyle bugün Sivas’ta kuyumculardan alım yapmak için sıraya giren çok sayıda vatandaş, ‘gram altın kalmadığı’ yanıtıyla karşılaştı. Dolar kurunun düşmesiyle daha büyük düşüş beklentisinde olan çok sayıda vatandaşın elindeki doları bozdurmak için döviz bürolarına akın ettiği görülürken, bazı döviz bürolarının komisyon oranlarında büyük artış olduğu iddia edildi.

Kuyumcuların kapanış saatine kadar yoğun olduğunu belirten paylaşımlar sosyal medyaya yansırken, bazı vatandaşlar düşen altın fiyatlarından dolayı alım yapmak istediklerini belirttiler. Çok sayıda yatırımcı ise zarar ettiğini ve daha büyük zarar etmemek için bugün sabah saatlerinden itibaren döviz büroları ve kuyumculara gittiklerini açıkladı.

11 TL Seviyesine Kadar Düştü

Dolar kuru sabah saatlerinde 11 lira seviyelerine kadar gerilerken, döviz bürolarının açılmasıyla birlikte 13-14 TL aralığından işlem görmeye başladı. Kur ve altın fiyatında yaşanan düşüş sonrasında çok sayıda vatandaşın panik satış yaptığı iddia edildi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi