Vatandaşa Zehir Yedireceklerdi! – Sivas’ta Operasyonla Ele Geçirildi!

Vatandaşa Zehir Yedireceklerdi! – Sivas’ta Operasyonla Ele Geçirildi!
23:35 - Aralık 24 2021 Cuma

Sivas’ın Gemerek ilçesinde Ziraat Odası il binasının önünde jandarma ekipleri tarafından yapılan başarılı operasyonla 1.8 ton menşei bilinmeyen kaşar peyniri ele geçirildi. Jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonda nasıl, nerede ve hangi maddelerden üretildiği bilinmeyen 1.8 ton sahte kaşar peyniri ele geçirilirken, uzmanlardan ise önemli uyarı geldi.

Uzmanlar, açıkta satılan peynir ve süt ürünlerinin sadece güvenilir marka ve satıcılardan temin edilmesini, paketlenmiş kaşar peynirlerinin denetim ve diğer süreçlerden geçtiği için daha güvenilir olduğu konusunda vatandaşları uyardı. Sivas’ta ele geçirilen tonlarca kaşar peynirinin içerisinde bilinmedik sağlığa zararlı maddeler olabileceğini belirten jandarma ekiplerinin el konulan kaşar peynirlerini gerekli incelemelerin ardından imha etmesi bekleniyor.

Gözaltına Alındı

Jandarma’nın başarılı operasyonunda kaçak peynirleri taşıyan aracın sürücüsü C.İ. ve peynirleri ürettiği-ürettirdiği tespit edilen B.Ö. hakkında adli işlem başlatıldı. Peynirlerin yakın zamanda gerekli önlemler alınarak İl Tarım Ve Ormancılık Bakanlığı tarafından imha edilmesi ve bu tür sahte ürünlere karşı denetim ve önlemlerin sıkılaştırılması bekleniyor.

Sivas genelinde son dönemde bu tür operasyonlar da artmış durumda.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi