Van’daki göçmen dizileri filmin konusu oldu

Van’daki göçmen dizileri filmin konusu oldu
11:00 - Ağustos 1 2020 Cumartesi

Van’da çektiği filmlerle gündeme gelen yönetmen Orhan An, yeni filmi “Kırık Göç” ile göçmenlerin yaşadığı zorluklarla uğraştı.

Türkiye-İran sınırı, yasadışı olarak eve girdi ve burada insan tüccarlar tarafından bir miktar paradan gelen göçmenler, yaşadıkları talihsiz olaylar nedeniyle umut erken sona eriyor. Son olarak, Van Gölü’nde meydana gelen felaketle 61 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Van Gölü’ndeki tekne felaketi, yönetmen Orhan An tarafından çekilen bir filme uyarlandı. Kırık Göç adlı filmde göçmenlerin bu süreçte yaşadıkları olayları ele alıyor. Henüz fragmanı yayınlanmayan filmin bazı sahneleri de sosyal medyada paylaşıldı. Filmin paylaşılan sahneleri seyirciler tarafından takdir edildi.

“Bu dramayı insanlara daha iyi yansıtacak bir film düşündük”

Gazetecilere konuşan Orhan İHA müdürü, Türkiye’nin göç ülkelerindeki savaşlar ve kargaşadan kaynaklandığını belirterek, transit yol olarak kullandığını söyledi. İnsan tüccarların göçmenleri para karşılığında yasadışı yollara koyduğunu belirten An, “Bu nedenle, geçtiğimiz yıllarda, bir çok insanı bir kamyonete koyan insan tüccarlar 17 kişinin ölümüne neden oldu. Geçen gün meydana gelen tekne felaketiyle birçok göçmen boğuldu ve öldü. Bu dramayı bu tekne felaketinin hüznüyle insanlara daha iyi yansıtacak bir film düşündük. ”

“Bu tür olayların tekrar olmasına izin verme”

Göçmenlerin draması ile ilgili çekim planlarının daha erken olduğunu belirterek, bunu tekne felaketinden hemen sonra uygulamaya karar verdiler, An sözlerini şöyle sürdürdü:

“Filmimiz büyük ilgi gördü. Toplum da çok üzgündü. Bu sorunu, çocukların tekrar ölmemesi, çocukların ölmemesi ve hayallerinin yok edilmemesi için gündeme getirdik. Halkımız bunu gördü ve bu tür olayların olmasını önlemeyi amaçladı. ”

“İnsanlara Mesaj Vermeyi Hedefledik”

Dünyanın her yerinde, özellikle de Ortadoğu’da göçmen dizileri olduğunu belirten Hamza Geveri isimli oyuncu, “Zor zaman geçirdim ve çekimlerden çok etkilendim. Bu filmle insanlara bir mesaj vermeye çalıştık ”dedi.

Engelli çocuğuyla birlikte filme katılan Hamza Zariç, oynadığı filmde duygusal anlar yaşadığını ve artık göçmen dramalarının yaşamamasını diledi.

Van Gölü’nde boğulan bir göçmen çocuğun rolünü oynayan 5 yaşındaki Şervan Mustafa Tarhan, çok zor zamanlar geçirdiğini ve oyunculukta çok duygusal olduğunu kaydetti.

Yılmaz Sönmez

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi