Van Gölü’ndeki batık göçmen teknesi ROW cihazı ile aranıyor

Van Gölü’ndeki batık göçmen teknesi ROW cihazı ile aranıyor
10:00 - Temmuz 6 2020 Pazartesi

Van’ın Gevaş ilçesinin Altınsaç İlçesinden Van Gölü’ne açılan bir tekne bulmak için sabah tekrar çalışmaya başladı. Jandarma Özel Güvenlik Komutanlığı, Jandarma Van Sualtı Ekip Komutanlığı, Sahil Güvenlik ROW Takımı, Deniz Kuvvetleri ROW Takımı, Edremit ve Erciş tekne komutanlıkları Çarpanak Adası dışındaki arama ve kurtarma faaliyetlerine katılıyor.

200 metre derinliğe kadar görüntüleme

Bölgede 4 Sonar ve 4 ROW cihazı ile su altında tarama yapan ekipler batan teknenin izini arıyor. Özellikle ROW cihazı gölün 200 metre derinliğini görüntüleyebilir.

11 kişinin cansız bedenine şu ana kadar ulaşıldı

27 Haziran’da Gevaş ilçesinin Altınsaç İlçesi’nde Van Gölü’ne kendi tekneleriyle açılan Sedat ve Medeni Akbaş’a yapılan kayıp başvurusunun ardından 28 Haziran’da Çitoren İlçesi’nin Tusba ilçesinde Medeni Akbaş bulundu. jandarma ekiplerine teslim edildi. Tutuklanan Medeni Akbaş’ın verdiği bilgiler üzerine Sedat Akbaş ve kaçak göçmenleri içeren kayıp bot arayışı günlerdir sürüyor. Yabancı uyruklu olduğu düşünülen 11 kişinin cansız gövdesi gölden çıkarılırken, 9 gün boyunca arama ve tarama çalışmaları kesintisiz devam etmektedir.

Yılmaz Sönmez – Şükrü Akyüz

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi