Valiye ‘oğlum, sana bir şey söyleyeceğim’ dediği şey bir ders gibiydi.

Valiye ‘oğlum, sana bir şey söyleyeceğim’ dediği şey bir ders gibiydi.
22:00 - Ağustos 6 2020 Perşembe

Karabük Valisi Fuat Gürel ile İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Engin Köktürk, İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Karabük Belediyesi Polis ekipleri ile 5000 Evler semt pazarı ve 100. Yıl Mahallesi . Şehirde bulunan kafelerde corona virüs (Covid-19) incelemeleri kapsamında incelemeler yaptı.

İlk olarak semt pazarını gezen Vali Gürel, pazarlamacıları ve vatandaşları sosyal mesafeli maske takmaları konusunda uyardı. Bazı esnaf istek ve şikayetlerini Gürel’e ileterek incelemelerden memnun kaldıklarını belirtti.

Vali Gürel çarşı turundayken pazarlamacı teyzem “oğlum sana bir şey söyleyeceğim” diye bağırdı ve söyledikleriyle herkese öğretti. Pazarcı teyzesi, insanların korona virüsünden korunmak için giydikleri maskeleri sokaklara attığını belirterek, “Sokaklara (maskeler) atıyorlar, kapının önüne atıyorlar. Ona karşıyım. Bir şey bulun. ya da atma oğlum. ”

Vali Gürel, maskeleri sokağa atmanın bir ceza olduğunu ancak yine de kurallara uymayanların insanlar olduğunu söyledi. “Ama bak, hastalık bitmedi oğlum. Yaparlarsa bizim hastalığımız bitmeyecek” dedi.

Ersin Turan – Rıdvan Bostancı

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi