Vali yardımcısının çifte cinayetiyle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı

Vali yardımcısının çifte cinayetiyle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı
15:00 - Ağustos 13 2020 Perşembe

Edinilen bilgiye göre, Vali Yardımcısı Tolga Polat (45), kardeşi avukat Altuğ (41) ve annesi İkbal Polat (71) ile Seyhan ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesi 64004 Sokak’ta meydana gelen olay öncesi iddiaya göre miras konusunda tartıştı. . Tartışmanın artmasıyla Tolga Polat, annesini tabancayla vurdu. Bu sırada kardeşi kaçtı. Vali yardımcısı, onun peşinden koştu ve apartmanın 3. katında büyütülen ağabeyini tabancayla öldürdü. Vali yardımcısı daha sonra annesini öldürdüğü 6. kattaki daireye döndü. Polat kafasına silah dayayarak intihar etmek istedi ancak evde olan babası Şeref Polat oğlunu ikna ederek eline silah aldı. Bir süre sonra komşuların haberiyle olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi. Sağlık ekipleri anne ve oğlunun hayatını kaybettiğini belirledi. Polis, vali yardımcısını gözaltına aldı. Baba Şeref Polat ifadesi için karakola götürüldü. Baba Polat ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Cinayet zanlısı Tolga Polat’ın sorgusu da poliste tamamlandı. Şüpheli, “adamı öldürmeden” sevk edildiği adliyede tutuklandı.

“ İntihar etmek istedi, baba engelledi, polis geldiğinde gülümsedi ”

Tutuklanan zanlının, kaçan annesi ve kardeşini öldürmesinin ardından ölmek istediği, ancak babası Şeref Polat’ın onu ikna ettiği ve ardından polisin geldiği öğrenildi. Şüphelinin eve gelen polise gülümsediği ve “Kardeşim babamı dövüyordu, ben onu öldürdüm” dediği iddia edildi.

Baba Şeref Polat’ın ifadesi de ortaya çıktı. Baba Polat’ın açıklamasında, “İki oğlum asla birbirleriyle anlaşamıyorlar. Her zaman tartışacak bir şeyler buluyorlar. Ruh sağlığım iyi. Yaklaşık 4 ay önce oğlum Altuğ Polat, velayetimi almak için dava açtı. Ben ne oğlum Altuğ’a ne de oğlum Tolga’ya karşı değilim. Yaklaşık 15 gün önce oğullarım Altuğ ve Tolga bizim evimizde vesayetimi tartıştılar. O zamandan beri Tolga ” birbirlerini aradıklarında evimde sürekli tartışıyorlardı. Yüz yüze ve telefonla oğlum Altuğ’un açtığı vesayet davasının ardından bankadaki 1 milyon TL’lik param dondu.Olay günü ‘Yürüyüşe çıkıyorum’ diyerek evden çıktım ve 21.30’da eve geldiğimde diğer oğlum Tolga Polat’ın eve geldiğini gördüm, elinde silah görmedim, gelir gelmez “Annem nerede?” dedim, ‘Bilmiyorum, “Eşim Afiyet İkbal evde olmasına rağmen” Altuğ’u aşağıdaki merdivenlerde vurdum “dedi. Belinden siyah bir silah çıkardı, tuvaletin kapalı kapısının önüne 3 silah attı.Ne olduğunu görüyordum, banyo kapısından hiç girmedi.Karım Afiyet İkbal’ın içeri girdiğini hiç duymadım. banyoyu kilitledim, tuvalete girdiği anı görmedim Tolga bana ‘intihar edeceğim’ dedi. Sonra elinde silahla evin oturma odasına gitti.Normalde ona param yetmezdi ama elinden tabancayı tek hamlede aldım ona zarar vermek istemedi. Silahı elimden aldıktan sonra ona, bana dedi ki, “Hapishaneye gidebilir miyim baba, kendimi vurayım.” Silahı ona vermedim, silahın arkasındaki düğmeden emniyete aldım, tetiğe bastım ama olmadı. Çalışmıyor. Polisler gelene kadar silahı almak için yalvardı ama ben vermedim. Tolga kapıyı açtı ve gelenler polis olduklarını söyleyince Tolga gülümsedi. Polise ‘Altuğ oldu babamı dövdüm ve onu da öldürdüm. ‘ Annesi Afiyet Iqbal hakkında hiçbir şey söylemedi. ”

Oğlum beni döverdi

Baba Polat, öldürülen oğlunun kendisini darp ettiğini belirterek şunları söyledi:

Olaydan önceki gün saat 21:00 sıralarında oğlum beni elleriyle dövdü. Eşim Afiyet İkbal beni ondan kurtardı. Olaydan sonra polise gitmedim. Daha önce onu dövdüğünde polise gitmemiştim. Tolga’ya Altuğ’un beni dövdüğünü söylemedim. Ama Tolga’nın karısına söyledim. Bankada 1 milyon TL donmuş param, 300 dönüm arazim ve 4 bin metrekare arsam var. Oğlum Tolga’nın Altuğ ve eşim Afiyet İkbal’ı dövdüğüne şahit olmadım, duymadım. İki oğluma vesayetimi vermek istemiyorum. Bir ay önce Kurttepe’deki Ruh Sağlığı Hastanesi’nden ruh sağlığımın iyi olduğuna dair bir doktor raporu aldım. Ertesi gün mahkemeye sunulacaktı. Oğlum Tolga asla benim için pay almak istemedi. 2-3 ay önce “Tarım kredisi alırsak ne olur?” dedim. Ama öylece kaldı. Bunun hakkında bir daha konuşmadık. Oğlum Tolga, ‘Vasin olayım’ diyen bir açıklama yapmadı. ”

‘Film gibi cinayet vardı’

Emekli coğrafya öğretmeni baba Şeref Polat’ın üzerinde olduğu iddia edilen bankada 300 dönüm arazi ve 4 bin metrekare arsanın 1 milyon TL ile paylaşılmasına karar verildi. Ancak Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat, mal payı konusunda anlaşamadığı annesi Afiyet İkbal ve avukat kardeşi Altuğ Polat ile ara sıra tartıştı. Şeref Polat, paranın ve mülkün büyük bir kısmını Tolga Polat’a vermek isteyince annesi İkbal ve avukat oğlu babanın ‘zihinsel dengesiz’ olduğu iddiasıyla velayet davası açtı. Dün yapılacak duruşma öncesinde Adana Dr. Baba Şeref Polat, Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nden ‘ruh sağlığı yerinde’ raporu aldı.

Vali Yardımcısı Tolga Polat, 6. katta baba Şeref ve anne Afiyet İkbal Polat’ın, 3. katta ise kız kardeşi Altuğ Polat’ın yaşadığı daireye geldi. Polat, avukat ağabeyini 3. kat merdivenlerinde vurarak öldürdü. Daha sonra korkuyla kendini banyoya kilitleyen annesini vurdu.

Fatih Keçe

ALAKALI HABERLER

Vali yardımcısı anne ve erkek kardeşini öldürdüğü için tutuklandı

ALAKALI HABERLER

Vali yardımcısı, 20 milyon miras anlaşmazlığında anne ve kız kardeşi öldürdü

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi