Vali olduklarını söyleyerek insanları dolandırıyorlar

Vali olduklarını söyleyerek insanları dolandırıyorlar
16:17 - Mayıs 21 2019 Salı

Sivas’ta dolandırıcıların uyguladıkları yeni yöntem duyanlara pes dedirtti. Ramazan ayından dolayı insanlar çevrelerinde bulunan kişilere daha fazla yardım yapmaktadır. Bunu fırsat bilen dolandırıcılar kendilerini Sivas Valisi Salih Ayhan ve yanındaki kişiyi de valinin Özel Kalem Müdürü Himmet Taşpınar olarak tanıtarak hayırseverlerden çeşitli miktarlarda yardım isteğinde bulundular.

VALİ OLDUKLARINI SÖYLEYEREK İNSANLARI DOLANDIRDILAR

Dolandırıcıların bu yolla yardım topladıkları haberi ile Sivas Valiliği bir açıklamada bulundu. Valilik tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada bu dolandırıcıların yapmış oldukları bu taleplerle ilgili olarak emniyet güçlerinin bilgilendirildiğini savcılığın da konu ile ilgili olarak harekete geçtiği bildirildi. Mübarek Ramazan ayında insanların samimi yardım duygularını istismar ederek onlardan kredi kartı, hesap numarası ve kart şifreleri gibi özel bilgilerini istedikleri söylendi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada ayrıca Valilik makamının veya özel kalem müdürünün bu şekilde bir yardım talebinde bulunmayacakları konusunda vatandaşlar uyarıldı. Bu şekilde bir yardım talebinin tarafımızca yapılmasız söz konusu değildir denildi.

Sivas Valiliği tarafından yapılan yardımların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile yapıldığını ve tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşılmaya çalışıldığı da belirtildi. Vatandaşlardan bu şekilde yardım talebinde bulunan veya telefonla arayan kişilerle karşılaşıldığında hemen polis merkezlerine bilgi verilmesi ve  112 (155) ihbar hattı yardımı ile şikayette bulunulması valilik yetkilileri tarafından vatandaşlardan istendi.