Vali Ali Yerlikaya, İstanbul için alınan yeni kararları açıkladı

Vali Ali Yerlikaya, İstanbul için alınan yeni kararları açıkladı
15:00 - Kasım 4 2020 Çarşamba

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul İl Genel Hijyen Kurulu toplantısı sonrasında alınan karara ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Tüm insanlığı tehdit eden corona virüs salgınına karşı İstanbul’da büyük bir mücadele veriyoruz. Bilimsel Kurulumuzun önerileri doğrultusunda Sağlık Bakanlığımızın öncülüğünde yeni önlemler aldık ve almaya devam ediyoruz ”dedi.

“Sağlık uzmanlarımızın çabalarını ve çabalarını anlatmak için kelimeler yeterli değil”

Salgınla mücadelenin bireysel olduğu kadar sosyal de olduğunu vurgulayan Vali Yerlikaya, “Bu dayanışmanın en önemli yanı her bir vatandaşımızdır. Böylece sen. Son zamanlarda İstanbul’da tırmanan salgının üstesinden gelebilmemiz, hepimizin tavizsiz kurallara uymamıza bağlı. Çok güçlü bir sağlık sistemimiz, mükemmel sağlık çalışanlarımız var. Bununla gurur duyuyoruz. Tedavi boyutunda büyük adımlar atıldı ve bu anlamda gerçekten iyiyiz. Sağlık uzmanlarımızın çabalarını ve çabalarını anlatmak için kelimeler yeterli değildir. Biz ve milletimiz, bu eşsiz misyonu yerine getirenleri her zaman takdirle anacağız. Onlar bizim kahramanlarımızdır. Yine çekim ekiplerimiz takdire şayan bir çalışma yürütüyor. “1.405 çekim ekibimiz İstanbul’da gece gündüz örnek bir çalışma yapıyor” dedi.

“2 milyon 289 bin denetim yaptık”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü açıklamalarının ardından bazı işyerlerinin çalışma saatlerinin saat 22.00’de sona ereceğini hatırlatan Vali Yerlikaya, “22 Ağustos itibarıyla 2 milyon 289 bin denetim gerçekleştirdik. Ancak bireysel olarak önlemleri uygulamakta zorlanıyoruz. Birisinin bizi, işyerimizi, kendimizi denetlemesine gerek kalmadan şimdi kendimize gelmeliyiz, tehlikeyi fark edip önlemleri harfiyen yerine getirmeliyiz. Salgına yeni kurbanlar vermek istemiyoruz. Kısıtlı günlere geri dönmek istemiyoruz. Salgın henüz bitmedi. Kontrolü bırakmamalıyız. Bu süreçte; Maske, su kadar gereklidir. Mesafe ekmek kadar önemlidir. Temizlik, virüse karşı en büyük silahımızdır. Tüm bunların etkili olması için lütfen mümkün olduğunca kalabalık ortamlardan uzak duralım. “Bu, kendimize, toplumumuza yardım etmenin değişmez kuralıdır” dedi.

Vali Yerlikaya, İstanbul için alınan yeni tedbirlerle ilgili olarak, “Bildiğiniz üzere İstanbul’daki tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız 28 Eylül 2020 itibarıyla kademeli vardiya uygulamasına başlamıştır. Bugün itibarıyla rotasyonun kapsamını genişletiyoruz. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızda, kamu hizmetlerini aksatmayacak ve salgının etkilerini azaltmayacak şekilde uzaktan çalışma yöntemleri Bu kapsamda; 60 yaş ve üstü çalışanlar (idari kadrolar hariç), hamile kadınlar, kronik hastalıkları, 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın personel idari izinli sayılacak ve evden çalışacak, diğer personelimiz ise haftalık olarak çalışacak.Tüm sektörlerde 5 milyon 300 bin çalışanımız var Bunun yüzde 93,3’ü özel sektörde çalışıyor.

Salgınla mücadelede İstanbul için vazgeçilmezdir, özel sektörde kademeli ve esnek bir çalışma uygulamasıdır. Bildiğiniz gibi sanayi sektöründe yaklaşık 1 milyon 200 bin çalışanımız var. Bu sektördeki tüm paydaşlarımızla toplantılar yaptık. Bu konuyu bu Pazartesi İl Pandemi Kurulu’nda tartıştık. Tüm Organize Sanayi Bölgeleri yöneticilerine danıştık. İl Hijyen Kurulumuzun önerileri bugün İl Hijyen Kurulumuzda görüşülerek karara bağlanmıştır. Sanayi sektöründeki işçilerin sabah 07: 00’de çalışmaya başlaması kararlaştırıldı. Bu karar 9 Kasım 2020 Pazartesi gününden itibaren uygulanacak. Salgınla mücadelemizi güçlendirecek olan bu hayırlı karara katkıda bulunan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ”dedi.

Veysel Ensar Gökçegözoğlu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi