Vakıfların Yardım Eli Sivas’tan Malatya’ya Uzandı

Vakıfların Yardım Eli Sivas’tan Malatya’ya Uzandı
16:52 - Nisan 17 2023 Pazartesi

Vakıfların Yardım Eli Sivas’tan Malatya’ya Uzandı

Sivas’ta, Vakıflar Sivas Bölge Müdürlüğü tarafından 500 aileye gıda kolisi dağıtıldı. Aynı zamanda Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde yaşanan depremzede 1.500 kişinin günlük iftar ve sahur ihtiyacı da karşılandı.

Vakıflar Sivas Bölge Müdürlüğü, Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahibi 500 aileye gıda kolisi dağıtımını gerçekleştirdi. Dağıtıma, Vakıflar Sivas Bölge Müdürü Cemal Karaca da bizzat katıldı. Karaca, burada yaptığı açıklamada, deprem afetinin bir daha yaşanmamasını dileyerek, deprem sonrasında birlikte olma, kardeşlik ve yeniden toparlanma duygularının pekiştiğini vurguladı. Karaca, “Genel Müdürlüğümüz tarafından Sivas Bölge Müdürlüğümüze Ramazan ayında dağıtılmak üzere 500 adet koli gıda gönderilmiştir. Başta depremzedeler olmak üzere şehrimizde bulunan yetim çocuklu aileler ve diğer ihtiyaç sahiplerini önceliklendirerek gıda dağıtımını başlatmış bulunuyoruz. Listelerimiz valilik ile diyalog halinde, diğer kuruluşlardan ve kendi listelerimizden de harmanlayarak öncelikle ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimizi değerlendirdik” dedi.

Yardım Eli Malatya’ya Uzandı

Karaca, Vakıflar Sivas Bölge Müdürlüğü olarak Malatya’daki depremzedelere de yardımlarda bulunduklarını belirterek, “Malatya’da 11 bin kardeşimize günlük iftar ve sahur yemeği veriliyor. Bunun 1.500’ünü Vakıflar Sivas Bölge Müdürlüğü olarak biz karşılıyoruz. Depremin ilk günlerinde 3 bin kişiye sıcak yemek verdik. Depremzedelere ilk ulaşan Sivas Bölge Müdürlüğü olmuş ve Doğanşehir merkez olmak üzere dağıtım yapılmıştır. Rabbim ülkemize ve insanlığa böyle afet ve belalar göstermesin. Bu afet bize birlikte olmayı, kardeş olmayı, yeniden toparlanmayı öğretti” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi