Vaka sayısı arttı, pandemi hastanesinde yoğunluk yaşandı

Vaka sayısı arttı, pandemi hastanesinde yoğunluk yaşandı
11:12 - Ekim 26 2020 Pazartesi

Prof.Dr.Murat Dilmener Acil Hastanesi, vaka sayısının arttığı bu günlerde salgınla önemli bir mücadele veriyor. Atatürk Havalimanı yerleşkesi üzerine inşa edilen ve 31 Mayıs’ta hizmete giren hastanede çok sayıda hastaya hizmet verildi. 432’si yoğun bakım ünitesi olmak üzere 8 bin 8 yatak kapasiteli hastanede uluslararası hastalar tedavi edilirken, Murat Dilmener Acil Hastanesi’nin bağlı olduğu Prof.Dr.SBÜ Bakırköy. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Tolga Adaş sorumlu olduğu hastaneler hakkında bilgi verdi.

Adaş, Covid-19 vakalarında artış olduğunu, vatandaşların korkması veya yurt dışından dönüşte korona testi yaptırması nedeniyle hastane önündeki kuyrukların uzadığını belirtti. Prof.Dr.Murat Dilmener Acil Hastanesi’nden iyileşmiş olan Namesake’den Covidien-19’a kadar geçen süre zarfında yaklaşık 500 bin vatandaşın taburcu edildiğini, Türkiye’nin vatandaşlarının işlemlerini ücretsiz yapabileceğini ancak 250 dolar ücret alanların da ücret aldığını söyledi. yurtdışına giderken test edildi.

“Covid-19’dan iyileşen yaklaşık 1.500 vatandaş burada taburcu edildi”

Murat Dilmener Acil Hastanesi’nin bağlı olduğu SBÜ Bakırköy’de Prof. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Tolga Adaş, “Burası 31 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. 432’si yoğun bakım hastaları, 576’sı hizmet hastaları olmak üzere toplam 8 bin yatak. Tabii ki arz ve talebe göre ayarlamalar yaptık ve yataklarda bazı değişiklikler yaptık. Şu anda 470 servis hastamız ve 72 yoğun bakım hasta yatağımız var. Tabii ki 8 yataklı bir hastaneyi çevirmek kolay değil. Hem ekipman hem de uzman işgücü burada çok önemlidir. Şu anda yaklaşık 390 yatan hasta ve 54 yoğun bakım hastamız var. Şu anda Covid-19’da bir artış var ve insanlar korkuyor. Bu nedenle hem korkularından hem de yurt dışı gezilerinden dönüşlerinde sınava girmek isteyen vatandaşlar yoğun. Ek olarak, bazı yerlerdeki işverenler de test edilmelerini istiyor, bu nedenle kuyruk uzadı. Ama bunların hepsi korona hastaları anlamına gelmiyor, onlar da kontrole geliyorlar. Burada Covid-19’dan kurtulan yaklaşık 1.500 vatandaşımız taburcu edildi “dedi.

Hastanede covid tanı ve tedavisinin ücretsiz yapıldığına vurgu yapan Adaş, yurt dışına gidecek vatandaşların 250 TL’ye test yaptırabileceklerini kaydetti.

Murat Dilmener Acil Hastanesi’nin acil hastane olarak planlandığını anlatan Adaş, “Bu hastanelere pandemi hastanesi denilmemeli, acil hastaneler aramalıyız. Deprem ve karşılaşılabilecek herhangi bir afet için yapılmıştır. Hastalık varsa. bir artış gösteriyor ve bu yeterli değil, Bakırköy Sadik Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesini covid vakalar için açacağız.Çok fazla sağlık talebini düşün, ne yapacaksın, bazı işlerini buna göre planlayacaksın, zaten a, b . Ve planlarımız var c. Vatandaş bu konuda tezahürat yapsın “dedi.

Sümeyye İnal – Veysel Ensar Gökcegözog

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi