Uzmanlardan Uyarı: Gerekli Olmadıkça Yarın Hastaneye Gitmeyin

Uzmanlardan Uyarı: Gerekli Olmadıkça Yarın Hastaneye Gitmeyin
23:43 - Aralık 16 2021 Perşembe

Sivas’ta 14-16 Aralık tarihleri arasında greve çıkan doktorlar hizmet vermeyince randevulu hastalar Cuma gününe randevu aldı. Uzmanlar, yarın poliklinik yükünün daha ağır olabileceği ve daha fazla karmaşa yaşanabileceğini belirterek, Sivas’ta ikamet eden vatandaşların acil değilse farklı güne randevu almalarını ve acil servislerin sadece acil sağlık sorunlarında kullanılması yönünde açıklamada bulundular.

Çeşitli sosyal medya kanallarından 2 gün süren grev nedeniyle acillerde daha fazla yoğunluk olduğunu belirten hastane çalışanları ise coronavirüs riskine dikkat çekerek, “Artan salgın ve Omicron vakalarının ortaya çıkmasıyla gerekli olmadıkça hastane randevularından kaçınalım” uyarısında bulundu.

Sivas’ta doktorlar grev yaptı mı? Sorusu son günlerin en çok aranan konuları arasına girerken, bazı hekimlerin görev yaptığı ve belirli polikliniklerde hizmet verilmediği açıklanmıştı.

Yoğunluk Olabilir, Aşı Randevunuzu Ertelemeyin

Uzmanlar dışında hemşirelerde aşı randevularının kesintisiz olarak uygulandığını ancak grev nedeniyle aşı randevusuna gelmeyen vatandaşların sayıca artış gösterdiğini açıkladı. Yarın için aşı randevularının Sivas genelinde tüm uygun hastanelerde açık olacağını belirten sağlık çalışanı hemşireler, “Acil olmadıkça acilleri kullanmaktan kaçınalım, aşı randevularını geciktirmeden olalım” paylaşımında bulundu.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi