Uzmanlar uyardı arkadaşının tavsiyesi üzerine yediği balık yem kefalet,

Uzmanlar uyardı arkadaşının tavsiyesi üzerine yediği balık yem kefalet,
16:00 - Temmuz 27 2020 Pazartesi

Kanser tedavisinden sonra sağlığına kavuşan 67 yaşındaki Mehmet Berk, moralleri dinlendirmek ve depolamak için Adrasan’daki akrabalarının yanına yerleşti. Berk’in bir arkadaşı Cuma günü öğleden sonra balon balığı avladı. Mehmet Berk, arkadaşı “Yiyorum, hiçbir şey olmayacak.” 2 saat sonra daha da kötüleşen Berk, önce Kumluca Devlet Hastanesi’ne, sonra Antalya’daki özel bir hastaneye nakledildi. Bütün müdahaleler, Mehmet Berk bugün gece yarısı kalp ve akciğerlerde solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

“Arkadaşının tavsiyesi üzerine tüketti”

Babasının Antalya’da yaşadığını söyleyen Sedat Berk, yaz dönemini Adrasan’da havanın temiz ve sakin olduğu gerekçesiyle geçirdiğini söyledi.

Babasının kanserden sağ kurtulduğunu belirten Berk, “Ama vücut direnci düşüktü. İyileştiğini varsaydı. Bir arkadaşım “Hiçbir şey yemeyeceğim” diyerek balon balığı yer. 2 saat sonra hastalanır. Daha sonra özel hastanesine Kumluca Devlet Hastanesi’ne getirildi. Bugün öldü. ”

“Etle lezzetli olduğu için yemeyin”

Amatör bir balıkçı olduğunu ifade eden Berk, “Sosyal medya hesaplarımı tekrar tekrar uyardım. Babamla birlikte çok sayıda balıkla gittik. Hala balon balığı tüketenler var. Türk lokumu gibi et gibi yenir. Ama yanlış ette zehir var. Kimse bu balığın tadıyla aldanmayacaktı. Onu istekli olup olmadıkları. Babam ‘bana hiçbir şey olmayacak’ anlayışıyla vefat etti. Yemek yemeyin ve kimseye vermeyin. ”

“Yaz döneminde zehir artar”

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Gökoğlu, Antalya Körfezi’nde 7 çeşit balon balığı bulunduğunu ve hepsinin zehirli olduğunu belirtti.

Balon balığının zehirli toksinlerinin yaz döneminde en üst düzeyde bulunduğunun altını çizen Gökoğlu, “Balıkların yenmemesi gerektiğini söylüyoruz. Bu balık yakalanabilir ancak tüketilemez. Bazı insanların vücutları alerjiktir. Yaz aylarında daha fazla dikkat edilmelidir. Önce felç olur, sonra ölüme yol açar. Balon balığı yakalandığında, hemen şişer ve bir balon şeklini alır. Bütün bir diş yapısı ve kırıcıdır. Bilinmeyen balıklar asla yenilmemelidir. ”

Isa Akar – Burak Yalman

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi