Uzaktan eğitim sürecinin detayları ortaya çıktı!

Uzaktan eğitim sürecinin detayları ortaya çıktı!
20:00 - Kasım 18 2020 Çarşamba

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un imzasıyla yayınlanan açıklamada uzaktan eğitim sürecinin detayları paylaşıldı. Uzaktan eğitime ilişkin yapılan açıklamada, eğitimine devam eden öğrenci, öğretmen ve çalışanları etkilememek için Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısında alınan kararlara vurgu yapıldı. – Dünyada ve ülkemizde salgın seyrinin yükselişinden eğitim kurumlarımızda yüz yüze, “20 Kasım Cuma’dan 4 Ocak Pazartesi gününe kadar örgün, özel, örgün ve yaygın eğitime devam edeceğiz. uzaktan eğitim yoluyla etkinlikler.

Bakanlığımıza bağlı tüm okul öncesi kurumlar, kreşler, ilkokullar, ortaokullar ve liseler, özel eğitim okulları ve sınıfları, meslek liselerindeki uygulamalı kurslar ve özel eğitim kursları da bu kapsamda olacaktır. Destek ve eğitim kursları ile pekiştirme kurslarında yüz yüze eğitim olmayacaktır. 5580 sayılı özel eğitim kanunu kapsamında özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde ‘bireysel eğitimler’ yüz yüze yapılabilmektedir. Uzaktan eğitim haftalık ders programları okul yönetimlerimizin koordinasyonunda öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimiz ve velilerimizle paylaşılacaktır.

Okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz yeni yarıyılda uzaktan eğitim süreçlerini yarıyıl tatilinde öğrencileriyle birlikte öğrettikleri ders konularına ve müfredata göre yapılandıracaklar. Bu süre zarfında TRT EBA kanallarımız, canlı sınıf uygulamalarımız, EBA internet platformumuz, basılı ve dijital yardımcı kaynaklarımızla öğrencilerimizin yanında olacağız ”dedi.

“31 Aralık 2020’ye kadar hiçbir sınav yüz yüze veya uzaktan yapılmayacaktır”

“31 Aralık 2020 tarihine kadar yüz yüze veya uzaktan sınav yapılmayacak, sınavların planlaması salgın sürecin seyrine göre ayrı ayrı yapılacak, okul yönetimlerimiz ve öğretmenlerimiz aracılığıyla öğrencilerimize duyurulacaktır. . ” Müfredattan onlar sorumlu olacak. Yeni akademik yıl ile birlikte 112 şubede 812 öğretmenin görev yaptığı ve 13 stüdyoda 1.653 ders videosunun hazırlanıp yayınlandığı TRT EBA Anaokulu / İlköğretim Okulu, Ortaokul ve Lise kanallarının haftalık ders programlarını cep telefonuna göndereceğiz. 18 milyon öğrencimizin telefonlarına kısa mesaj hizmeti. Öğrencilerimizin telafi etmeleri ve pekiştirmeleri için kurs yayınlarımız günde üç kez görüntülenmeye devam edecek ”dedi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Resmi veriler ışığında hazırladığımız dağıtım stratejisine göre kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, özel sektör kuruluşları ve sivil inisiyatifler tarafından gönderilen 60 bin tablet bilgisayarı ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ulaştırdığımızı daha önce sizlerle paylaşmıştık. . Dağıtımlarımız, destek kampanyaları ve tedarik süreçleri ile eş zamanlı olarak devam etmektedir. Öğrencilerimize 10 gün içinde 30 bin tablet ulaştırmış olacağız. Distribütörlüğünü yapacağımız 500 bin tablet bilgisayarın tedarik süreci tamamlandı ve yıl sonuna kadar öğrencilerimize teslim etmiş olacağız. Paydaşlarımızın desteği ile ihtiyaç sahibi tüm öğrencilerimize en kısa sürede ulaşmayı hedefliyoruz.

Uzaktan eğitime başladığımız 23 Mart 2020 tarihinden bu yana 49 milyon 768 bin ders saati hizmet veren canlı sınıf uygulamaları bu dönemde aktif olarak hizmet verecek. EBA canlı dersi ve alternatif uygulamaların sistemimize entegrasyonu ile günde yaklaşık 2 milyon ders verme kapasitesine sahibiz. Canlı ders saatleri öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimize ve velilerimize bildirilecektir.

9,1 milyar tıklama ile dünyanın en çok ziyaret edilen eğitim sitesi unvanını alan EBA internet portalımız, 1.700’den fazla ders ve 40.000’in üzerinde zengin, güvenilir ve interaktif içeriğiyle öğrencilerimizin hizmetindedir. EBA’da öğretmen ve öğrencilerimize video veya interaktif anlatımlar, alıştırmalar, özetler, infografikler, proje dokümanları, öğretmenlere özel içerik, 5.000’den fazla kitap ve 240.000’den fazla soru sunulmaktadır.

Merkezi sınava hazırlanan öğrencilerimizin sınav müfredatının uzaktan eğitim sürecine uyarlanması için çalışmalarımız devam ediyor. Detaylar önümüzdeki hafta halkla paylaşılacak.

Bu süreçte öğretmenlerimiz uzaktan çalışmalarına devam edecek, uzaktan eğitim için okullarımıza gelerek bilgisayar, kamera gibi araçlardan yararlanabilecekler. Branş öğretmenlerimiz uzaktan eğitim sürecini takip etmek ve koordine etmek için haftada en az bir kez okullarımıza gelecekler. Öğretmenlerimiz uzaktan eğitim sürecinde ek öğrenim ücreti almaya devam edecek.

Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde ilk kez tanı konacaklar için yüz yüze hizmet devam edecek. Bu süreçte okullar arası yatay geçiş başvuruları için 18 Kasım 2020 tarihine kadar yapılan başvurular işleme alınacak ve 31 Aralık 2020 tarihine kadar yeni başvurular alınmayacaktır.

Öğrencilerimizin güveni, huzuru, mutluluğu ve başarısı için velilerimiz, öğretmenlerimiz, okul yöneticilerimiz ve tüm eğitim ailesiyle bağ kurmamız gereken bir süreç içindeyiz. Hijyen standartlarına bağlı olarak önlemlerimizi en üst düzeyde aldığımız yüz yüze eğitime kademeli geçişimizi yeniden başlatmak, hatta okul bahçelerinde ve sınıflarda çocuklarımızın temassız oyunlarını tasarlamak en büyük dileğimizdir.

Bu molayı vermemeyi ve hatta dünyadaki ülkelerin büyük çoğunluğunda olduğu gibi tüm sınıf seviyelerindeki okullarımızla tanışmamızı diliyoruz. Ancak ülke şartlarından dolayı böyle bir karar vermek zorunda kaldık. Elbette çocuklarımızın geleceği için “Herkesin desteğine ihtiyacımız var, lütfen kurallara uyun” çağrımızı tekrarlamaktan vazgeçmiyoruz. Aralık ayının son haftasındaki tabloya göre kademeli geçiş planlamamızı ve takvimimizi okullarımızda yüz yüze eğitime kamuoyu ile paylaşacağız.

Ayrıca 7/24 EBA Asistanımız, MEB Asistanımız ve 44 0 632 MEBİM çağrı merkezimiz ile vatandaşlarımızın uzaktan eğitim ile ilgili tüm sorularını cevaplamaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim.

Musa Erdoğan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi