Uzaktan eğitim için köye sınırsız internet bağlandı, kahve okula dönüştü

Uzaktan eğitim için köye sınırsız internet bağlandı, kahve okula dönüştü
12:00 - Eylül 24 2020 Perşembe

Keles ilçesine bağlı Gököz köyü örnek bir projeye imza attı. Gököz Muhtar İdris Aydın köye sınırsız internet bağlantısı yaptı. Muhtar, şifresi olmayan herkese interneti açtı. Uzaktan eğitim almak isteyen ve evde interneti olmayan öğrenciler çoğunlukla internetten yararlanmaktadır. Bu hizmetten sadece Gököz’deki öğrenciler değil çevre köylerden öğrenciler de yararlanmaktadır. Öğrenciler uzaktan eğitim almak için Gököz köyüne geliyor. Köy kahvesi okula dönerken Gököz Köyü’ne gelen öğrenciler sosyal mesafe kurallarına uyarak uzaktan eğitim alıyorlar. WIFI özelliği ile internette, köyde aynı 11 noktadan yararlanmak mümkün.

Köyde sınırsız internet satın alıp herkese sunduklarını belirten İdris Aydın, “Salgın sırasında çocuklarımız okula gidemediler, uzaktan eğitim aldılar. Bize çok talep vardı.” Bu hizmetten köyümüzdeki öğrencilerin yanı sıra çevre köylerde interneti olmayan öğrenciler de yararlanmaktadır. Bu internetin aylık ücretini cebimden alıyorum. Hiç kimseden ücret talep etmiyoruz. ”

Köy kahvehanesinde uzaktan eğitim gören öğrenciler, “Muhtarımız sayesinde köye sınırsız internet bağlantısı vardı. Evimizde internet yok, buradan bedava internet kullanıp uzaktan eğitim alabiliyoruz. Teşekkürler. muhtarımıza ”

Burak Türker

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi