Uyuşturucu baronlarına ağır darbe: Tam 50 milyon TL

Uyuşturucu baronlarına ağır darbe: Tam 50 milyon TL
12:00 - Ekim 9 2020 Cuma

Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü’nün uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele çalışmaları çerçevesinde yürüttüğü risk analizi ve hedefleme çalışmaları sonucunda riskli bulunan araç kayıt altına alındı.

Şüpheli araç Hamzabeyli Gümrük Kapısı Türkiye’ye bilgi sistemleri ile giriş yapan araçların alarmına giren Hamzabeyli Kaçakçılık ve Gümrük Muhafaza İstihbaratı Bölge Yetkililerinden sorumlu güvenlik görevlileri, aletli ışın tarama cihazına sevk edildi.

Dedektör köpekler tepki gösterdi

Elektronik ev aletleri getirdiği açıklanan aracın ray taramasında araç treylerinin alt kısmında şüpheli yoğunluk bulundu. Bunun üzerine araç arama hangarına götürülerek narkotik dedektör köpeği ile kontrol edildi. Dedektör köpeklerin şüpheli yoğunluğun tespit edildiği alana tepki vermesinin ardından bu alan açılarak arandı.

Karavanın zeminine bir zula hazırladılar

Yapılan aramada kamyonun römorkunun tabanında bulunan 4 adet zula adlı özel bölmede gizlenmiş çok sayıda şeffaf ambalaj olduğu belirlendi. Uyuşturucu test cihazı üzerinde bulunan şeffaf ambalajlarda bulunan hapların analizinde ilaçların ecstasy olduğu anlaşıldı.

Piyasa değeri servete değer

Narkotik Suçlarla Mücadele Savcılığı koordinasyonunda, Gümrük Muhafaza Merkez ve Taşra birimleri işbirliği ve Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda gerçekleştirilen başarılı operasyon sonucunda, toplam 800 165 kilogram ağırlığında ve piyasa değeri yaklaşık 50 milyon lira olan bin ilaç hapı ele geçirildi.

Uyuşturucunun taşınmasında kullanılan araç ele geçirilirken, aracın sürücüsü gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Koray Foreman

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi