Uyurken kaçırılan kız

Uyurken kaçırılan kız
12:12 - Haziran 11 2020 Perşembe

Suriye’deki iç savaş sırasında 2 yıl önce babasını ve doğum sırasında geçen yıl annesini kaybeden 14 yaşındaki Fazilet Ali Davut, Adana’nın Seyhan ilçesinin Sarıhamzalı İlçesinde yaşayan Ali amcası ve kız kardeşi Helva ile sığındı. Tarlasında çalışarak amcasını ve teyzesini destekleyen Fazilet, 8 Haziran gecesi 23.00 civarında baş ağrısı ve bulantı şikayetleri ile evin önündeki yatakta uyudu. 15-20 dakika sonra, dışarı çıkmaya başladığında amcası ve teyzesinin evi yeğeni Fazilet’in yatakta olmadığını gördü.

Fazilet’i amca ve kayınbiraderi daha sonra durumu mahalle muhtarına ve sonra polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri bilgileri aldı ve civardaki PTT, market ve eczane güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Küçük kızın kaybolduğu ve 7 dakikalık bir aralıkla kaçırılan Fazilet’i kaçırdığı sırada mahalleye giren 1 şüpheli aracın şimdi her yerde aracı ve Fazilet’i araması olasılığına odaklanan takımlar.

Heval Teyze ve Gazel Fazilet’in kuzeni Ali Amca, gözyaşlarındaki yetkililerden yardım istiyor. İHA muhabirine konuşan Ali amca, “Kim bilir, onları kim görürse, bana Tanrı aşkına söylemeliler. Kızımı çok istiyorum. Terlik, hiçbir şey yazmadan dışarıda yatıyordu. Kimse nasıl gittiğini bilmiyor. Uyuduğunu düşündük. Sadece başka bir şey istemiyoruz, bu kızın gelmesine izin ver ”dedi.

Yenge Helva yetkililerden yeğenini en kısa sürede bulma konusunda yardım istediğini söyledi. Sarıhamzalı Kaymakamı Abdullah Argun, “Sabah bize bilgi verdiler ve güvenlik aradılar. Polisler geldi ve etraftaki kameraları inceledi. Çıktı görünmüyor. Bugün, ekipler tekrar geldi ve çevre pazarla konuştu. Kızın kaybolduğu gün, başka bir mahallede oturan bir kişinin araçla geldiğini ve sinir hareketleri yaptığını söyledi. PTT kameradaki görüntülere baktık ve kişi 7 dakikalık aralıklarla geri döndü. Bu kişiden şüpheleniyoruz ”.

Umutcan İşledici – Elif Ayşenur Koyu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi