uydu arkadaşının tavsiyesi artık paraya para değil: Türkiye’nin dört bir yanına kaz yumurtası satmak

uydu arkadaşının tavsiyesi artık paraya para değil: Türkiye’nin dört bir yanına kaz yumurtası satmak
10:00 - Aralık 28 2020 Pazartesi

Kırıkkale’nin Delice ilçesinde maliye memurluğundan emekli olan 57 yaşındaki Erdoğan Okyay, 5 yıl önce arkadaşının tavsiyesini aldığı 50 kazla işe başladı. Her yıl 5 bin kapasiteli kaz çiftliği büyütme işini kuran Okyay, Türkiye’nin dört köşe kazı ağırlığını 50, 25 kilo olarak satarak ekonomik gelir elde etti. Okyay, yılda yaklaşık 150 bin lira kazandı.

İHA muhabirine konuşan Erdoğan Okyay, bu işe 50 kazla başladığını ve şu anda 5 bin kaz yetiştirdiğini söyledi.

“50 kazla başladık ve 4-5 bin gördük”

Okyay, “50 kazla başladık ve şimdi yaklaşık 4 bin 5 bin kişi gördük. Şu anda yumurta üretiminden civciv yetiştiriciliğine kadar broyler ve damızlık satışı yapıyoruz. Çankırılı bir arkadaşımın çiftliğinde gördüm. Samsun yolu boyunca kendi yerim var. Bir perakende satış mağazam var. Toptancı olarak tedarik ettiğimiz yerler var. İstanbul ve Ankara dahil Türkiye’ye teslim ediyoruz. “Otobüsün gittiği ve yükün ulaştığı il ve ilçelere gönderiyoruz”.

“Bu yıl kazancımız 150 bin lira”

Kars, Ardahan, Iğdır gibi doğu illerine satış yaptığını belirten Okyay, “Perakende temizlenmiş yumurta kilosu 50 TL 25 TL. Kazımız şu anda Türkiye’deki birinci sınıf etçil ırkımızdır. Mamut kaz besliyoruz. Bize internetten ve sosyal ağlardan ulaşabilirler. Kazancımız bizi tatmin ediyor. “Bu yıl net gelirimiz 150 bin lira.”

“En kırmızı ete sahip hayvandır”

Okyay, “Kaz, kümes hayvanları arasında en kırmızı ete sahip hayvandır. Besleyici özelliği açısından çok önemlidirler, az yağlı, az yağlı protein içerirler. “Düdüklü tencerede 45 dakika kaynatıyorsunuz ve 15 dakika fırına koyduğunuzda dünyanın en lezzetli yemeklerini yiyorsunuz.”

Kadir Arslan – Hasan Ay

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi