Ünü dünyaya yayılan Sivas Bıçağı PTT üzerinden satışa sunulacak

Ünü dünyaya yayılan Sivas Bıçağı PTT üzerinden satışa sunulacak
15:18 - Mart 20 2019 Çarşamba

Sivas Demirciler Odası ve PTT arasında imzalanan bir protokol çerçevesinde ünü dünyaya yayılmış olan Sivas bıçağı kargo ile tüm Türkiye’ye ulaşacak.

Sivas’ta ki bıçak ustaları tarafından el işçiliğiyle 76 ayrı işlemden geçerek ve sonrasında boynuz ve çelik eklenerek üretilen dünyaca ünlü Sivas bıçağının siparişlerinde kargo konusu sıkıntı oluyordu. PTT ile imzalanan bir protokol ile artık Sivas bıçağı Türkiye’nin her yerine gönderilebilecek.

Bu konuyla alakalı açıklama yapan Sivas PTT Baş Müdürü Hükümdar Kavak, insan yaşamına kolaylıklar katmak için çalışan PTT’nin bugün Sivas’ta da böyle bir işe imza attığını belirterek, “Sivas’ta üretilen yöresel ürünlerin pazarını oluşturmak, Türkiye geneline satışa sunmaktır. PTT İnternet üzerinden ePTTAVM üzerinden bir mağaza açtı. Bu çağın gereksinimiydi. Teknolojinin gerekliliğiydi. Bizde kurum olarak dedik ki biz esnafımıza nasıl yardımcı olabiliriz? Biz ePTTAVM’yi kurduk. Onun içerisinde de ise Sivas Posta Pazarı. Sivas’a özgü yöresel ürünleri, üretilen ürünleri Türkiye genelinde pazarlamak için bu sistemi kurduk. Bugünde onun protokolünü imzalıyoruz. Demirciler odası başkanımızdan başladık. “dedi.

Sivas Demirciler Odası Başkanı Harun Koç ise bu konuyla ilgili olarak şunları söyledi, “Bıçakçı üyelerimizin yapmış olduğu bıçakları bildiğiniz üzere 12’inci ayın 26’sı 2018 de bıçaklarımızı tescil ettik. Bu haseple genel müdürümüz Kenan bey ve Sivas PTT baş müdürümüz Hükümdar bey aracılığıyla yapılan protokol ile ürünlerimizi tüm Türkiye’ye satacağız. Sivas hak ettiği değeri bulacak. Bundan sonrada Sivas’ta ki bıçakçılığımızın bıçakları hak ettiği yere ulaşacak. “şeklinde konuştu.