Üniversite Okumak İsteyen Öğrenciler Sınava Girdi

Üniversite Okumak İsteyen Öğrenciler Sınava Girdi
21:51 - Mayıs 19 2019 Pazar

Cumhuriyet Üniversitesi YÖS kapsamında yer alan sınava; çok sayıda ülkeden öğrenciler katılım gösterdi. Toplamda 5.500 öğrenci adayı Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde okumak amacıyla sınava girdi. Yine toplamda 54 ülkeden öğrencilerin Sivas’ta okumak için sınava girdikleri belirtildi.

Sivas Üniversitesinde okumak isteyen öğrencilerin ülke dağılımı söz konusu olduğunda en çok yabancı öğrencinin Suriyelilerden oluştuğu tespit edildi. Yapılan sınavın ise ülkemizde Sivas, İstanbul ve Ankara’da yapıldığı bildirildi. Yine Kırgızistan, Kazakistan,  İran ve Azerbaycan’da sınavlar yapıldı. Yapılan bu sınavlara Amerika, Rusya, Hollanda, Fransa ve İtalya gibi ülkelerden de katılımım gerçekleştiği de belirtildi.

Sivas’ta Üniversite Okumak İsteyen Öğrenciler Sınava Girdi

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü olan Profesör Doktor Alim Yıldız, yapılan sınava dair açıklamalarda bulundu. Sivas’ta sınavın yapılacağı yerde birtakım incelemelerde de bulunan Prof. Dr. Alim Yıldız; son iki yıldır yabancılar için sınav yaptıklarını belirtti. Geçen yılla bu seneyi karşılaştıran Yıldız; 2018 yılında toplamda 3200 kadar öğrencinin Cumhuriyet Üniversitesinde okumak için sınava girdiklerini belirtti.  Bu sene ise bu sayının 5.500 öğrenci sayısına ulaştığından söz etti.

Çok sayıda ülkeden CÜYÖS sınavına girecek olan yabancı öğrenciler; Sivas’ta okumak istediklerini belirterek; Cumhuriyet Üniversitesinin köklü bir üniversitede olduğundan söz ettiler. Sınava giren öğrenciler üniversitenin kaliteli eğitim veriyor olmasından kaynaklı olarak bu sınava girdiklerini de belirttiler.