Ümitcan Uygun gözaltına alındı

Ümitcan Uygun gözaltına alındı
17:00 - Ocak 10 2021 Pazar

Alınan bilgiye göre Aleyna Çakır’ın ölümüyle ilgili olarak soruşturma altına alınan Ümitcan Uygun, uyuşturucu kullanırken çektiği videoların sosyal medyada yayınlanması üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Kaçmaya çalışırken yakalanan Uygun, sağlık kontrolünün ardından karakola götürüldü. Uyuşturucu kullanımı görüntülerinde yer alan babası Durak Uygun ile birlikte bir kadın da Ümitcan Uygun’un kaçmasına yardım ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.

Uygun hakkında uyuşturucuyu teşvik suçundan işlem yapılacağı öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Ümitcan Uygun’un ifadesi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ümitcan Uygun hakkında açıklama yaptı. Başsavcı’dan yapılan açıklamada, “Şüpheli Ü.U. Kimliği tespit edilen diğer şüpheli TK’nın tutuklanması ve tutuklanması için kolluk birimlerine gerekli talimat verildi.

Olayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Başsavcılığımız, bazı sosyal medya platformlarında uyuşturucu kullanan şüphelinin görüntülerinin şüpheli Ü.U. ile paylaşılmasının ardından derhal soruşturma başlattı.

Şüpheli Ü.Ü. kimliği tespit edilen diğer şüpheli TK’nin yakalanması ve gözaltına alınması için kolluk birimlerine gerekli talimat verildi.

Soruşturmanın şu anki aşamasında şüpheli Ü.U. Türk Ceza Kanunu’nun 190 ve 191. maddelerinde düzenlenen “Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Kullanılması ve Kamuoyunda Teşvik Edilmesi” suçlarından tutuklanarak gözaltına alındı. Emniyet birimleri tarafından diğer şüpheli TK’nın yakalanması için çalışmalar devam ediyor. İlgili şüpheliler hakkındaki soruşturmalar Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından titizlikle yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. “

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi