Uluslararası medya, Türkiye’nin Libya’daki başarısını yazıyor

Uluslararası medya, Türkiye’nin Libya’daki başarısını yazıyor
01:00 - Haziran 28 2020 Pazar

ABD merkezli Bloomberg tarafından Bobby Ghosh “Türkiye Makro su rüyalarını düşürdü” başlıklı makalede yer aldı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Trablus hükümetine karşı “savaş zanlısı” olan Hafter’ı desteklediği bir mektupta, Macron’un kendini sessiz Hafter’dan uzaklaştırabileceğini, bunun yerine Fransa’nın iç savaşa katılımını artırdığını belirtti. Libya’da. Öyleydi.

“Macron hafıza kaybı yaşıyor”

Türkiye’ye yönelik haksız suçlamalarda bulunan makalede Macron’un hafıza kaybı yaşadığı ifade edildi.

Macron’un tek şeyinin Trablus’u, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Rusya gibi müttefiklerini tedavi ettiği Fransız koruyucularla karşı karşıya tutan Hafter olarak zorlamaktan vazgeçmeyen Hafter’ı meşrulaştırmak olduğu vurgulanıyor. Birleşmiş Milletler destekli hükümet. dikkatsiz bir tutum sergilediği kaydedildi.

Makalede Macron’un kendini Hafter tarafından köşeye sıkıştırdığı ve onu terk edemediği belirtildi.

“Libya’da somut şeyler yapan tek kişi Erdoğan”

Libya’da, somut bir şey sunmanın geri çekilmesinin sadece Ulusal Uzlaşma Hükümeti’ne güç veren Haft’a destek vermesi Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı belirtti.

“Macron için utanç verici durumlar”

Libya’daki olayların gidişatını değiştirdiği söylenen makalede, Macron ve Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian için bazı utanç verici durumların ortaya çıktığı, Hafter güçlerinin aldığı topraklarda toplu destekli mezarların olduğu vurgulanıyor. Fransa’nın desteklediği insanların muazzam zulüm yaptığını gösterdi.

“Fransa, Türkiye’yi patlatmak için kusurları kükrüyor

Macroname’in Türkiye’ye amacı kükreme arkasında kükreme amacını vurgulayan makalede, kusurlarını örtbas edeceği vurgulandı, “makroname Ankara ile Doğu Akdeniz’de enerji hakları için rekabet olarak başka hesaplar da yapıldı” yorumunda bulundu.

Derya Yetim

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi