Uludağ’ın kalbine beton hançer atıyorlar

Uludağ’ın kalbine beton hançer atıyorlar
10:00 - Eylül 8 2020 Salı

Beton yapılar inşa etmek için doğal harikalar yasaklanmış olsa da, beton yapmakla yetinmeyenler artık kale duvarını andıran taş duvarlar yapmaya başladılar. Belediyenin yıkılmasının ardından deprem kuşağını andıran Uludağ’a temiz hava almak için gelenler moloz yığınları arasında dolaşmak zorunda kalıyor.

Uludağ’ın en gözde mekanlarından biri olan ve binlerce vatandaşın temiz hava almak için geldiği Dolu Baba’da bağ evi meraklıları betona boğuldu. Yasağa rağmen doğal güzelliği yağmalayan sözde doğaseverler Uludağ koynunda 2 katlı villalar yapmaktan çekinmiyor. Beton yapıları ahşapla kaplayarak kamufle edenler köylülerden aldıkları tarlalar sayesinde ormanı yağmalamaktadır. Asırlık çam ağaçlarını keserek arazilerini genişletenler taş duvar yapmayı ihmal etmezler.

Deprem bölgesine benziyor

Osmangazi Belediyesi bölgede beton yapılmasına müsamaha göstermese de sözde doğaseverler ormanı kesmeye devam ediyor. 2 katlı beton yapı ve yüzlerce metre taş duvarın yıkılmasının ardından yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Dolu Baba sitesi deprem bölgesine benzemeye başladı. Diğer yandan moloz yığınlarının arasındaki ağaçlar görenleri ağrıtmaktadır.

Hakan Gönül

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi