Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: & quot; Türkiye’den Çin’e ikinci ihracat yük treni de gidecek & quot;

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: & quot; Türkiye’den Çin’e ikinci ihracat yük treni de gidecek & quot;
11:00 - Aralık 21 2020 Pazartesi

İlk tren Türkiye’den Çin’e ihracatı taşıyor, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil, 4 Aralık 2020 tarihinde Karaismailoğlu’nun katıldığı törenle İstanbul’dan uğurlandı, toplam 8 bin 693 kilometre kat olsun; 2 kıta, 2 deniz ve 5 ülkeyi geçen ihracat treni, 19 Aralık sabah saatlerinde Çin’in Xi’an kentine ulaştı.

42 konteynerde beyaz eşya taşıyacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, ikinci ihracat yük trenlerinin Türkiye’den Çin’e gideceğini de bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye-Çin, Saray’dan 42 vagonun ikinci treni arasında 20 Aralık 2020 tarihinde 400 bin buzdolabı konteyneri ile Saray’da 19:05 saatten taşındı. Toplam uzunluğu 770 metre olan ihracat treni Bu sabah Marmaray’dan geçerek İzmit’e (Köseköy) ulaştı Burada gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından gün içinde Çin’in Xi’an kentine doğru yoluna devam etti.

Türkiye, Asya ile Avrupa arasında transit taşımacılığın merkezi olacak

Açıklamada, ihracat trendinin Türkiye ile Asya-Avrupa arasındaki transit taşımacılığın bir merkezi haline geleceğinin en önemli kanıtı; ihracat treninin izleyeceği rota bilgilerini de paylaştı. Türkiye’de İstanbul (Marmaray) -İzmit (Köseköy) -Eskişehir-Ankara-Kırıkkale-Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars demiryolunun izleyeceği güzergahı, yurtdışından Ahilkelek İstasyonu’ndan yapılacağı bildirildi.

Yurt dışı parkurunda; Sırasıyla Gürcistan-Azerbaycan-Hazar Denizi Geçişi Kazakistan ve Xi’an’daki yolculuğunu sonlandıracak tren, toplam 42 konteynerde beyaz eşya (soğutucu) taşıyacak ve tren toplamda 8 bin 693 kilometre yol kat edecek; 2 kıta, 2 deniz ve 5 ülkenin geçeceği bilgisi verildi.

Yunus Emre Kartal

ALAKALI HABERLER

Çin’e ilk blok ihracat treni geldi

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi