Ulaştırma Bakanı’ndan şenlikli müjde

Ulaştırma Bakanı’ndan şenlikli müjde
15:12 - Temmuz 28 2020 Salı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kurban Bayramı tatili nedeniyle karayollarında bir dizi önlem aldıklarını açıkladı.

Tatilin 31 Temmuz itibariyle başladığını ve bazı vatandaşların yaz tatilini tatil ile birleştireceğini belirten Karaismailoğlu, milyonlarca vatandaşın yola çıkmasını beklediklerini söyledi. Kocaeli Sevindikli Kavşağı ile İzmit Doğu Kavşağı arasındaki tatilde Kuzey Marmara Otoyolu geçici olarak hizmete girecek. Kocaeli Sevindikli Kavşağı- İzmit Doğu Kavşağı, bayramın ilk iki gününde geçici olarak İstanbul-Anadolu yönünde, bayramın üçüncü ve dördüncü gününde Anadolu-İstanbul yönünde hizmet verecek. Bu düzenleme ile İstanbul’daki her tatilin çıkış ve girişlerinde yaşanan trafik yoğunluğunun azaltılması hedeflenmektedir.

Arefe ve bayramın ilk iki günü geçici olarak İstanbul-Anadolu, Anadolu ve İstanbul’un üçüncü ve dördüncü günleri hizmet verecek

Bakan Karaismailoğlu, İstanbul’daki her tatilde trafik sıkışıklığını önemli ölçüde azaltmak için önlemler aldıklarını söyledi. Bu bağlamda Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi Kurtköy-Akyazı Kesimi Bölüm-5 Kocaeli Sevindikli Kavşağı ile Kısım-6 İzmit Doğu Kavşağı arasında trafik açacaklarını açıkladı. 29 Temmuz Çarşamba günü 00.01’den başlayarak, Kocaeli Sevindikli Kavşağı’ndan sonra İstanbul’dan Anadolu’ya acil geçiş noktasından, İstanbul’dan Anadolu’ya, güney yolundan kuzey ulaşım yoluna, yine 191 km’deki acil geçitten . ulaşım yoluna aktarılacaktır. Böylece ziyafetin başında Kocaeli Sevindikli Kavşağı ile İzmit Doğu Kavşağı arasında sadece bir yönde İstanbul-Anadolu yönünde hizmet verecek. Tatilin üçüncü gününde, 2 Ağustos gecesi 00.01’den 5 Ağustos 24:00 gecesine kadar, trafik akışı geçici olarak kuzey ulaşım yolundan Anadolu-İstanbul yönünde sağlanacaktır. ”

Uzun araç kuyrukları engellenecek

Bakan Karaismailoğlu, söz konusu bölümün açılmasıyla İstanbul yönünden gelen araçların Çayırköy bölgesindeki İzmit ve İzmit-Kandıra devlet yolunun kuzeyinde, Kandıra ve Doğu arasındaki TEM İstanbul-Ankara karayoluna bağlanabileceğini belirtti. Mevcut TEM karayolunun İzmit kavşakları.

Bu yolla İstanbul ve Kocaeli arasında yüksek trafik hacmine maruz kalan TEM Otoyolu ve D-100 Otoyoluna alternatif, hızlı, güvenli ve konforlu yeni ulaşım koridorunun açılacağını vurgulayan Karaismailoğlu, “Böylece Kocaeli ve Sakarya İstanbul’dan yoğun sanayi ve sanayi bölgelerinin olduğu yerlerde, illere ulaşım daha kolay olacaktır. İstanbul ile Kocaeli arasındaki ulaşım kolaylığı ile İstanbul’dan Ankara’ya seyahat süresi de kısaltılacak. Özellikle uzun tatillerde, tatilden sonra İstanbul’dan Anadolu’ya ve Anadolu’dan İstanbul’a dönüş yönünde mevcut TEM karayolu ve D-100 Karayolu üzerinde uzun araç kuyrukları bulunmaktadır. “Bu yolu açarak, mevcut TEM otoyolu ve D100 otoyolundaki uzun araç kuyruklarını engellemeyi ve böylece vatandaşlarımızı trafikten kurtarmayı planlıyoruz.”

6 kavşak aktif hale gelecek

Bakan Karaismailoğlu, tatil sırasında geçici olarak hizmete açılacak olan Kocaeli Sevindikli Kavşağı ve İzmit Doğu Kavşağı yolunun uzunluğunun toplam 35,4 kilometre, ana gövdenin 26,3 kilometre ve 9,1 kilometre bağlantı yolu olduğunu söyledi. Bu bölümün açılışı ile faaliyete geçecek 6 kavşak bulunduğunun altını çizen Karaismailoğlu, söz konusu hattın açılmasıyla 398 kilometre uzunluğundaki Kuzey Marmara Otoyolu’nun 321.2 km’sinin hizmete gireceğini vurguladı. Karaismailoğlu, tatil trafiğinin sona ermesiyle, söz konusu bölümün trafiğe kapatılacağını ve ikincil çalışmaların tamamlanacağını, ardından yolun tamamen hizmete alınacağını belirtti.

“Vatandaşlarımızdan sadece bir isteğimiz var”

Karaismailoğlu, “Vatandaşlarımızdan sadece bir isteğimiz var. Ziyafet gibi her zaman uymamız gereken trafik kurallarına daha fazla dikkat etmeli ve kimsenin bayramını acıya dönüştürmemelidir. Bu vesileyle, kazasız, sorunsuz günler dileriz, Kovid-19 salgına karşı hijyen, maske ve mesafe kurallarına uyuyoruz.

Utku Şimşek

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi