Ulaş’ta Tritikale Hasadı Başladı: Binlerce Dekar Arazide Üretim Hız Kesmiyor

Ulaş’ta Tritikale Hasadı Başladı: Binlerce Dekar Arazide Üretim Hız Kesmiyor
12:30 - Temmuz 31 2025 Perşembe

Sivas’ın Ulaş bölgesinde, tritikale tohumunun Türkiye genelindeki ihtiyacının yüzde 50’sini karşılayan tarım faaliyetinde hasat zamanı geldi. 14 bin 838 dekar genişliğindeki arazilerde biçerdöverler iş başında.

Ulaş Tarım İşletmesi, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü bünyesinde yer alan bir kuruluş olup, bu yılki hasat sezonunda 5 biçerdöverle işlerini yürütmekte. Tritikale, buğday ve çavdarın kırması olan bir yem bitkisi olup, hem verimlilik hem de çevresel koşullara dayanıklılık açısından önemli avantajlar sunar.

İşletme Müdürü Ali Ceran, bu sezonun biraz kurak geçtiğini fakat yine de normal hasat şartlarının devam ettiğini belirtti. İşletmede yetiştirilen dört tritikale çeşidi; Karma 2000, Ümran Hanım, Özer ve Tatlıcak 97, farklı bölgelerdeki adaptasyon kabiliyetleri ile dikkat çekiyor.

Ayrıca Ceran, işletmenin korunga tohumculuğu faaliyetlerine de değindi ve çiftçilere bol ve bereketli bir hasat sezonu temennisinde bulundu. Hasat süreci dronlarla havadan kaydedilerek görüntülendi, bu da tarımsal teknolojilerdeki ilerlemeyi gözler önüne serdi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi