Ukrayna’da üniversiteli kız çocuklarını öldüren sanıklara 2 ağırlaştırılmış müebbet hapis

Ukrayna’da üniversiteli kız çocuklarını öldüren sanıklara 2 ağırlaştırılmış müebbet hapis
19:00 - Eylül 23 2020 Çarşamba

31 Aralık 2018 tarihinde Ukrayna’nın Kharkiv kentinde görüldü ve üniversite öğrencileri Buket Yıldız (20) ile Zeynep Hüsünbeyi’ni (22) öldüren tutuklu sanık Hüsnü Can Çökmez (21) yargılandı.

Tutuklu sanık Hüsnü Can Çökmez, Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya getirilirken, salonda hayatını kaybeden genç kızların aileleri ve parti avukatları da hazır bulundu.

Duruşmada söz alan ailelerin avukatları, “Delilleri yok etme gayretiyle ve sanıklara isnat edilen suçu tasarlayarak korkunç bir duygu ile suçu işledi. Bu ağırlaştırıcı nedenler dikkate alınarak bir hüküm yapılmasını, ihtiyari indirim ve haksız tahrik hükümlerinin özellikle uygulanmamasını talep ediyoruz ”dedi.

Cinayetin planlı bir şekilde işlendiğini söyleyen Buket Yıldız’ın annesi Cenan Yıldız, “Kapıyı nasıl açtığını bilmiyoruz, eve hazırlıklı girdi. ‘Benimle mi olmak istiyorsun ölmek mi?’ Sorusuna aldığı cevaba karşılık Buket’e saldırıyor, bıçaklıyor ve kesiyor. Zeynep’i bekliyor ve onu öldürüyor. Sonra oğluma ablasıymış gibi mesaj atıyor. Yaşanan olay nedeniyle aile tarafından harap durumdayız. Sanık cezalandırılmalı ”dedi. Babası Hikmet Levent Yıldız, “Sanık uzun zaman önce Türkiye’de suç planlamıştı. Sonra Ukrayna’ya gitti ve kızımı yakından takip etti. Kızımı evine girerek öldürdü, ölmesini izledi ve daha sonra Zeynep’i öldürdü. eve geldi ”ve sanığın cezasını düşürmemesi istedi.

Bu konuda konuşan Zeynep Hüsünbeyi’nin babası Yurdal Hüsünbeyi, “Sanıklar hem bizi hem de Buket’in ailesini mahvetti. “Herhangi bir indirimden yararlanmamayı talep ediyoruz.”

“Pişmanlığımı göstermeme gerek yok”

Son sözü ve savunması sorulan tutuklu sanık Hüsnü Can Çökmez, “İnsanları canavarca bir hisle öldürmekten bahsediyorlar. Korkunç duygu, ormandaki hayvanları avlamak gibidir. Korkunç bir hisle öldürmedim. Anlık bir olaydı. Katılımcılar pişman olmadığımı söylüyor. Pişmanlığımı göstermeme gerek yok, pişmanlığımı içimde yaşıyorum. Öldürdüklerimin ölümlerini izlediğim söyleniyor. Bunu nasıl söylüyorlar, kendileri orada mıydı? “ifadeleri kullandı.

2 ağırlaştırılmış müebbet hapis

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Hüsnü Can Çökmez’i merhum Buket Yıldız’a yönelik eylemi nedeniyle “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Zeynep Hüsünbeyi ise “suçu örtbas etmek, delil çıkarmak veya yakalanmamak için kasten cinayetten” ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanığın suçu işleyiş şekli, kişilik özellikleri ve sosyal ilişkileri açısından suç işlemeye eğilimli olduğunu öne sürerek cezada herhangi bir indirim uygulamadı.

Öte yandan sanık, “hırsızlık” ve “zor kullanarak ev dokunulmazlığını ihlal” suçlarından toplam 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın tutukluluğunun devamına karar verildi.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Hüsnü Can Çökmez ile Buket Yıldız’ın internette tanıştığı ve duygusal bir ilişki yaşadığı, bir süre sonra Buket Yıldız’ın üniversite eğitimi almak için Ukrayna’ya taşınması ve partilerin ayrılması belirtildi anlaşma.

Sanık Çökmez, 31 Aralık 2018’de yüz yüze görüşerek eski sevgilisi Buket Yıldız’ın Ukrayna’daki evine barış yapmak için gitti ve Yıldız’ın barış yapmak istemediğini söyleyince aralarında anlaşmazlık çıktı. Sanık mutfaktaki bıçağı alıp Buket Yıldız ve oda arkadaşı Zeynep Hüsnübeyi’ne anlattı. Boğazını keserek öldürdüğü söylendi. Cinayetin ardından evdeki cep telefonu, dizüstü bilgisayar ve tablet sahnesinin bavula konularak ayrıldığını, Türkiye’ye geldiğini kaydetti.

İddianamede Hüsnü Can Çökmez’in “canavarca bir hisle kasten öldürme” suçundan iki ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi. Ayrıca, “bina içi hırsızlık”, “konut dokunulmazlığının ihlali” ve “6136 sayılı yasayı ihlal” suçlarından 6 ila 13 yıl hapis cezasına çarptırılması istendi.

Gamze Erdemir

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi