Ukrayna ve Türkiye Sağlık Bakanı isyan örnekleri gösterdi

Ukrayna ve Türkiye Sağlık Bakanı isyan örnekleri gösterdi
15:00 - Aralık 1 2020 Salı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Bakanlar Kurulu’nun 11 Kasım’da aldığı kararla Ukrayna’da “hafta sonu yasakları” başlatılırken, hafta sonları kafe, restoran, alışveriş merkezi ve eğlence merkezi gibi yerler kapatıldı. Ukrayna Sağlık Bakanı Maksim Stepanov, 3 haftadır uygulanan hafta sonu karantinasının ardından hafta sonu yasağını kaldırdıklarını ve vaka sayısında azalma olmadığını açıkladı.

Yasağa uyun ve insanların disiplinsiz davrandığını vurgulayan Stepanov, “Türkiye’de sokağa çıkma yasağı getirildi. Yasağın işleyişi kontrol altında tutulacak ve olumlu sonuçlar alacak. İsrail de tam karantina başlattı ve olumlu sonuçlar aldı. Hafta sonu yasağı getirdik. Bazıları hafta sonu karantinanın işe yarayıp yaramayacağını görmek için bekledi. Birkaç belediye başkanı da ‘kurallara uymayacağız’ şeklinde bir açıklama yaptı.Restoran gibi yerler açık kaldı ve sonra ne oldu. Reçetenizi yazan doktorunuz gibi biz. Size ilaç yazıyorsak, kullanmalısınız, yoksa iyileşemezsiniz ”

Ukrayna Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre ülke genelinde son 24 saatte yapılan 62 bin 327 test sonuçlarına göre 12 bin 498 kişinin corona virüs testi pozitif çıktı. 1.470 kişi hastaneye kaldırılırken, 10.23 kişi eski sağlığına kavuştu ve 221 kişi hayatını kaybetti.

Bekir Keskin

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi