UEFA Şampiyonlar Ligi Finalinde Büyük Kapışma: PSG ve Inter Sahada

UEFA Şampiyonlar Ligi Finalinde Büyük Kapışma: PSG ve Inter Sahada
17:41 - Mayıs 30 2025 Cuma

Avrupa futbolunun zirvesinde yer alan UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 70. sezon finali, büyük bir heyecanla yarın gerçekleşecek. Fransa’nın güçlü ekibi Paris Saint-Germain ile İtalya’nın köklü kulübü Inter Milan, Almanya’nın Münih şehrinde bulunan Allianz Arena’da kozlarını paylaşacak. Karşılaşma Türkiye Saati ile 22.00’de başlayacak ve bu önemli maçı Rumen hakem Istvan Kovacs yönetecek. Kovacs’a, yardımcı hakem olarak Mihai Marica ve Ferencz Tunyogi eşlik edecek, dördüncü hakem olarak ise Joao Pinheiro görev yapacak. Ayrıca, VAR hakemi olarak Hollandalı Dennis Higler bulunacak.

Inter, grubu dördüncü olarak tamamladı

Inter, bu sezonun Şampiyonlar Ligi’nde yeni uygulanan lig aşamasını 19 puan toplayarak dördüncü sırada bitirdi. Grup maçlarında 6 galibiyet ve 1 beraberlik elde eden İtalyan ekibi, son 16 turunda Feyenoord’u, çeyrek finalde Bayern Münih’i ve yarı finalde Barcelona’yı mağlup ederek finale yükseldi. Bu süreçte toplam 26 gol atan Inter, kalesinde ise 11 gol gördü.

PSG, zorlu yoldan finale ulaştı

PSG ise lig aşamasında aldığı 4 galibiyet ve 1 beraberlikle 13 puanla 15. sırada yer aldı. Fransız ekibi, son 16 play-off turunda Brest’i, çeyrek finalde Aston Villa’yı ve yarı finalde Arsenal’i geçerek finale adını yazdırdı. PSG bu süreçte rakip ağları 33 kez havalandırırken, kendi kalesinde 13 gol gördü.

Inter 4., PSG ise ilk kupasını kazanma peşinde

Inter, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde daha önce 3 kez kupayı kazanmış bir ekip olarak, 2 yıl aranın ardından yeniden finalde. Öte yandan PSG, bu büyük sahnede ilk kupasını kazanmayı hedefliyor. İki takım, bu maçla birlikte tarihlerinde ilk kez resmi bir müsabakada karşı karşıya gelecekler.

Hakan Çalhanoğlu, ilk Şampiyonlar Ligi kupası için sahada olacak

Final, aynı zamanda Inter oyuncusu Hakan Çalhanoğlu için büyük bir fırsat sunuyor. Hakan, Inter’in kupayı kazanması durumunda kariyerindeki ilk Şampiyonlar Ligi zaferini yaşayacak ve Arda Güler’den sonra bu başarıya ulaşan ikinci Türk futbolcu olacak.

Fransızlar ve İtalyanlar, Münih’te tekrar karşı karşıya

Fransız ve İtalyan takımları, Şampiyonlar Ligi finalinde 32 yıl sonra tekrar Münih’te karşılaşacak. İki ülke takımları arasında daha önceki tek final mücadelesi 1992-1993 sezonunda gerçekleşmiş ve Olympique Marsilya, Milan’ı mağlup ederek kupaya uzanmıştı.

Allianz Arena, 13 yıl sonra Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapıyor

Allianz Arena, son olarak 2012 yılında Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapmış ve o mücadelede Chelsea, Bayern Münih’i penaltılarla mağlup ederek şampiyon olmuştu.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi