Twitter, Trump’ın hesabını ve seçim kampanyasını askıya aldı

Twitter, Trump’ın hesabını ve seçim kampanyasını askıya aldı
10:00 - Ocak 9 2021 Cumartesi

ABD Başkanı Donald Trump’ın resmi Twitter hesabı kalıcı olarak askıya alındı. Twitter’dan yapılan açıklamada, “realDonaldTrump hesabından son Tweetleri ve etkilerini inceledikten sonra, daha fazla şiddete neden olma riski nedeniyle hesabı kalıcı olarak askıya aldık” dedi.

Seçim ekibinin hesabı da askıya alındı

Twitter ayrıca ABD başkanları için kullanılan “POTUS” hesabından yeni gönderileri kaldırdı ve Trump’ın seçim kampanyası ekibinin hesabı olan “TeamTrump” sayfasını askıya aldı. Bir Twitter sözcüsü yaptığı açıklamada, “Söylediğimiz gibi, askıya alma uygulamasından kaçınmak için başka bir hesap kullanmak kurallarımıza aykırıdır. Bunu POTUS hesabından yapılan son gönderilerle ilgili olarak uygulamak için adımlar attık” dedi. Sözcü, POTUS ve Beyaz Saray gibi devlet hesaplarının kalıcı olarak askıya alınmayacağını belirterek, kullanımlarını sınırlandırmak için önlemler alacaklarını belirtti.

Öte yandan Twitter, Kongre binasının Çarşamba günü Trump destekçileri tarafından basılmasının ardından Trump’ın hesabını geçici olarak bloke etti. Facebook hesabının da cumhurbaşkanlığının sonuna kadar askıya alındığı açıklanan Trump, görevini 20 Ocak’ta Joe Biden’a devredecek.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi