Twitter, corona virüs aşılarını güvensiz bulan Khamenei’nin gönderilerini sildi

Twitter, corona virüs aşılarını güvensiz bulan Khamenei’nin gönderilerini sildi
17:12 - Ocak 9 2021 Cumartesi

İran dini lideri Ayetullah Ali Khamenei’nin, ABD ve İngiltere’nin güvenli olmayan corona virüs aşıları ile ilgili olarak farklı dillerde kullandığı Twitter hesaplarından dün Arapça, İngilizce, Fransızca, Rusça ve İspanyolca gönderileri silindi. Söz konusu paylaşımların sosyal medya kurallarına aykırı olduğu gerekçesiyle silindiği belirtildi. Khamenei’nin Farsça yazısına dokunulmadı.

Farklı dillerde yaptığı paylaşımda Hamaney, ABD ve İngiltere’nin corona virüs aşılarına güvenmediklerini belirterek, “ABD ve İngiltere’nin corona virüs aşılarının ülkeye ithal edilmesi yasaktır. aslında corona virüs aşısı üretiyorlar, böyle bir durumda olmaz. Bu konuya güvenmiyorum. Başka kaynaklardan güvenilir corona virüsü aşısı bulunursa bu sorun olmaz ‘ifadelerini kullandı.

ABD’den bağışlanacak 150 bin Pfizer corona virüs aşısı alımı iptal edildi

İran Kızılay Sözcüsü Muhammed Hasan Mukaddem, ABD ve İngiltere’den corona virüs aşısı ithalatını yasaklayan Hamaney’in dün yaptığı konuşmanın ardından, ABD’de yaşayan İran vatandaşlarının kurduğu bir hayır kurumu aracılığıyla 150 Pfizer korona virüs aşısının İran’a bağışlanacağını duyurdu. yurt dışı. ilgili sürecin durdurulduğunu duyurdu.

Aynur Sena Çabuk

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi