Turuncu listede bir çizik daha

Turuncu listede bir çizik daha
10:00 - Ekim 6 2020 Salı

Gürkan Düz’ün 23 Eylül 2020’de İçişleri Bakanlığı tarafından “Rezzan Erzingan” koduyla yakalanmasıyla ilgili olarak “Ayrılıkçı terör örgütünün Tunceli yapısında Ağustos ayına kadar faaliyet gösteren terörist, ardından PKK’dan kaçtı. Yunanistan’a gitmeye çalışan, güvenlik güçleri tarafından Edirne sınırında yakalandı. 2015 yılında terör örgütüne katılan teröristin Erzincan ve Tunceli’de faaliyet göstermeye karar verildi ”.

Terörist tutuklanmasının ardından sorgulanmak üzere Erzincan’a getirildi. Kırsal alanda yapılan arama ve tarama çalışmalarında 2 adet uzun namlulu Kalaşnikof tüfek, 2 adet roketatar mühimmatı, büyük bir telsiz, çok sayıda makineli tüfek ve kalaşnikof mühimmatı ile el yapımı patlayıcılarda kullanılan bol malzeme ve yaşam ekipmanı ele geçirildi. teröristin sorgulamasının.

13 Mayıs 2020 tarihinde Erzincan’ın Çağlayan ilçesine bağlı Karatuş köyünde devriye gezen jandarma aracı ile 6 Eylül 2020 tarihinde Amasya’da yakalanan terörist “Baver-Çektar” teröristi ile birlikte devriye gezen jandarma aracıyla ve daha sonra Erzincan’da tutuklandı. Yaylabaşı Jandarma Karakol Komutanlığı devriye aracına yapılan el yapımı patlayıcılarla yapılan saldırılar da dahil olmak üzere pek çok terör eyleminin planlayıcısı ve failleri oldukları anlaşıldı.

“PKK’lılar ölüm riskini ve örgütten kaçmayı bile göze alıyor”

Öte yandan yakalanan teröristlerin itiraflarında, Tunceli-Erzincan’ın kırsal kesimlerinde güvenlik güçlerinin yoğun operasyonları sonucunda terör örgütünün sona erdiği, hiçbir katılım olmadığı belirtildi. artık örgüt ve PKK üyeleri örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldular, özellikle Güneydoğu sınırında.

İbrahim Gürler

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi