Türksat 5B Uydusu Fırlatılıyor

Türksat 5B Uydusu Fırlatılıyor
11:02 - Aralık 18 2021 Cumartesi

Türksat 5B uydusu fırlatılıyor. Yapılan açıklamaya göre yeni uydunun özellikleri hakkında bazı bilgiler kamuoyu ile paylaşıldı.

Türksat, geçmişten günümüze insanların haberleşmesini sağlamak için uydu internet, televizyon ve bunun gibi hizmetler sunan bir uydu. İlk olarak Türksat 1A ile yola başlayan firma 1994 yılında ilk uydusunu fırlatmıştı. Sonrasında Türksat 1B, Türksat 1C, Türksat 2A, Türksat 3A ve Türksat 4A gibi pek çok uydu fırlatıldı. Son olarak Türksat 5A uydusu birkaç ay öncesinde fırlatılmıştı ve bir süre sonra görevine başlamıştı. Şimdi sırada Türksat 5B ve Türksat 6A uyduları bulunuyor.

Türksat 5B Uydusu Fırlatılma Aşamasında

Türksat 5B 19 Aralık 2021 tarihinde fırlatılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yaptığı açıklamada uydu ile ilgili bazı bilgilerden bahsetti. Buna göre uydu Türkiye, Orta Doğu, Basra Körfezi, Kızıldeniz, Nijerya, Güney Afrika, Güney Afrika’nın çevresi, Akdeniz, Kuzey Afrika ve Doğu Afrika’yı kapsama alanına alacak. 42 derece doğu yörüngesinde bulunacak olan uydunun 35 yıldan fazla ömrünün olması planlanıyor. Bu süreden daha fazla hizmet yapması hedeflenen uydunun daha pek çok özelliği açıklandı.

Türksat 5B Uydusu

Yapılan bir diğer açıklamada uydunun internet hızı ile ilgili de bir bilgiye yer verildi. 55 Gbps ve üzerinde veri iletim kapasitesi olacağı açıklanan uydu sunmuş olduğu yüksek hız sayesinde dünya ile uydu arasında saniyede GB’larca veriyi aktarabiliyor olacak. Yüksek hızda internet hizmetinin uydu internet olarak müşterilere sunulup sunulmayacağı hakkında henüz net bir bilgi verilmedi. Türksat 5B uydusu için yapılan bir diğer açıklamada uydunun iletişim kapasitesini 15 kat arttıracağından söz edildi. Bu da daha güçlü bir iletişim altyapısı anlamına geliyor.

Türksat 5B uydusuyla alakalı verilen bilgilerden birisi de uydunun yüksek veri kapasitesine sahip olacağı. Buna göre karasal olarak altyapı erişimi bulunmayan bölgelerde internet hizmeti almak için uydu internet kullanılabilecek ve daha hızlı bir internet hizmeti sağlanabilecek. Bu konu hakkında henüz detaylı bir bilgi bulunmasa da yakın zamanda detayların belli olacağı düşünülüyor. 4,5 ton ağırlığındaki uydunun 15 kW güç kapasitesi olduğu da yer alan diğer bilgiler arasında bulunuyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi