TURKOVAC Aşısını Bekleyen Sivaslılara İyi Haber: Yarından İtibaren…

TURKOVAC Aşısını Bekleyen Sivaslılara İyi Haber: Yarından İtibaren…
23:02 - Aralık 29 2021 Çarşamba

Uzun süredir TURKOVAC aşısını bekleyen on binlerce Sivaslı için iyi haberi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu. Bugün Ankara’da şehir hastanesinde TURKOVAC güçlendirme aşısını canlı yayında olan Bakan Fahrettin Koca, “TURKOVAC aşısı yarından itibaren başta şehir hastanelerinden başlamak üzere tüm illerimizde hızla yapılmaya başlanacak” açıklamasında bulundu.

Bakan Koca, mavi kategoride olan illerin sayısının arttığını ve sarı durumda olan illerin en kısa sürede TURKOVAC aşısının da etkisiyle mavi kategoriye geçmesini beklediklerini açıkladı.

Yerli Aşı, Aşı Olmak İsteyen Herkese Hastanelerde Ücretsiz Uygulanacak

Sivas’ta on binlerce vatandaş Sinovac veya BioNTech aşısını olmak istemedikleri gerekçesiyle yerli aşı olan TURKOVAC aşısının acil kullanım onayı aldığı güne kadar bekleyeceklerini belirtmişti.

Vatandaşların TURKOVAC aşısını olabilmesi için sürecin hızla ilerletileceğini belirten Koca, “Tüm illerimizde en kısa sürede TURKOVAC aşısının uygulanması için gayret edeceğiz” dedi. Sivas’a aşının ne zaman ulaşacağı ile ilgili kesin tarih bulunmazken, bu sürenin uzun sürmemesi ve gelecek haftadan itibaren Sivas’ta yaşayan vatandaşların yerli aşıyı olma imkanı elde etmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi