Türkiye’ye Ertuğrul Gazi’nin yeni FSRU gemisinin adı verildi

Türkiye’ye Ertuğrul Gazi’nin yeni FSRU gemisinin adı verildi
16:00 - Eylül 12 2020 Cumartesi

Bu yıl 739.’su düzenlenen Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Bayramı, Bilecik’in Söğüt ilçesinde ikinci gününde düzenlenen devlet töreni ile sona erdi. Düşük katılım ve Corona virüsü salgını nedeniyle tedbirler kapsamında şenlikler yapıldı. Törene katılan Bakan Dönmez ve beraberindekiler, Ertuğrul Gazi tarafından 1268 yılında Söğüt’te yaptırılan Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk camisi olan Kuyulu Mescidi’nin peyzaj açılışına katıldı. Açılışın ardından Ertuğrul Gazi Türbesi ile birlikte yürüyüş yapıldı. Mehteran takımı. Ertuğrul Gazi’nin türbesinde namaz kıldıktan sonra saygı duruşu ve Türk Büyükleri Anıtı’nda İstiklal Marşı ile devam etti.

“Fethedilen toprakları imar ederek büyüttü”

Burada bir konuşma yapan Bakan Dönmez, Söğüt’te filizlenen Osmanlı çınarının gölgesinde huzur ve sükunete kavuşan yürek dolu coğrafyamızı selamlayarak, “Anadolu’nun kapılarını bize açan Sultan Alparslan, Gıyaseeddin Keyhüsrev, Alaaddin Keykubat, Süleyman Şah Diriliş tohumlarını eken Ertuğrul Gazi’ye dünya devletinin kurucu bayrağını diken Osman Gazi’ye, Osmanlı’yı beylikten devlete dönüştüren Orhan Gazi’ye azizlere selamlar. manevi fetihlerle Anadolu’yu inşa eden ve cesaretleriyle adım attıkları toprakları sallayanlar, Yüce Allah hepsinden razı olsun. Bu cennet diyarını bize bırakan aziz şehitlerimizden Allah razı olsun. Ertuğrul Gazi’nin yürüyüşü Ahlat Söğüt’e aslında büyük bir imparatorluğun, büyük bir medeniyetin ilk adımlarıydı.Attığı her topraklarda adaleti, barışı ve sükuneti kurdu. Tüm tebaasına hoşgörü ile yaklaştı, hiçbir ayrım gözetmeden fethedilen toprakları yeniden inşa etti. I. Bütün bu nitelikler, medeniyetimizin insana verdiği değerin en güzel örnekleridir. Fethettiğimiz topraklarda asla kolonyal bir yaklaşımla hüküm sürmedik. Medeniyetimizi diğer milletlerin kanı ve gözyaşları, hayal kırıklıkları ve üzüntüleri üzerine inşa etmedik. O topraklardan çekildiğimizde bile geride kalanlar bizi hep hasretle hatırladılar. Bir gün döneceğimiz günü beklediler. Son 100 yılda dünyanın geldiği noktayı görünce Osmanlı Devleti’nin kurduğu insan odaklı medeniyet ve yönetim anlayışının değeri daha da güzelleşiyor. “Bugün dünyada sırf renkleri, dilleri, dinleri veya kimlikleri nedeniyle itilen, hor görülen ve aşağılanan milyonlarca insan var.”

“Halkı yalanlarına ikna etmek için Türkiye’den her gün zehir saçmaktan çekinmiyorlar”

Bakanlar, tarih öncesi ağır sorumlulukları olduğunu söyleyerek başlayamaz, “Kıyasla Doğu Meselesi, bugün azınlıklar gerçeğinin her adımında Türkiye’ye Doğu Akdeniz’in Türkiye’ye attığı bahaneden başka bir şey değil galip gelmek için kurulan tuzaklardan başka bir şey değil. bu tuzaklar Dünya tarihine bakacak olursak, yüzyılları, ülkeleri, insanları kana, kaosa ve kaosa sürükleyen onlardı. Onlar bizim dememizi istiyorlar, sen yap. Biz emrediyoruz, hayır diyorsun. çizdiğimiz sınırlar, onları hizalayacağız. Şimdi o defterler kapandı, demokrasiyi kendi çıkarları doğrultusunda yönlendirenler, bugün dünyaya bir demokrasi dersi vermeye çalışıyorlar. Masum halkların kanıyla tarihini yazanlar, Tehdit, şantaj ve manipülasyonlarla bugün yenemeyeceklerini anladıkları ülkelerle ve liderlerle ahlaksız mücadele. Bölgesel olmayan aktörlerin kanunsuz birliği Tabii ki, onların liderlik yapma hevesleri sorumlu davranış, karşılığını vereceklerdir. Doğu Akdeniz’de kimse ateşle oynamamalı. Halkı yalanlarına ikna etmek için Türkiye hakkında her gün zehir püskürtmekten çekinmiyorlar. Tarihi, olayı yasal bağlamın dışında siyasallaştırmak için bir nefret aracı olarak kullanıyorlar. Ancak bu tarihi en iyi siz bilirsiniz. Gelirken gitmeyi en iyi siz bilirsiniz. En zor zamanlarda bile sütçü İmamlar, Nene Hatunlar, Kara Fatmalar bu milletin koynundan çıkacaklar ve sizin inançsızlığınıza asla boğulmayacaklar. ”

“Allah’ın izniyle, onu buldukça nasıl çıkaracağımızı biliyoruz.”

Bakan Dönmez, “Bağımsız bir Türkiye yolunun her alanda başı koyduk. Ekonomi, diplomasi, güvenlik ve en önemlisi enerji bağımsızlığı için doğru olduğunu düşündüğümüz yolda devam edeceğiz. En iyisini yaptık. Karadeniz tarihindeki büyük keşifler önce arayamazsın dediler, bakmaya başladık.Devamı dediler, sonra ararsan da bulamazsın diyorlar, şimdi bulsan Allah’ın izniyle onu nasıl kaldıracağımızı biliyoruz.Umarım Karadeniz ve Doğu Akdeniz’den yeni müjdeli haberler alacağımız günler yaklaşır, aydınlık için yola çıktık. milletimizin geleceği ve bu uğurda gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz.Türkiye doğalgaz arz güvenliğinde yerli doğalgaz üretiminin tek eksik parçasıydı. Şükürler olsun bu meseleyi şimdi halledecekti “dedi.

“Türkiye’nin yeni FSRU gemisi Başkanımız Ertuğrul Gazi’nin ismini verdi”

Bakanlar başlayamıyor, Türkiye’nin yeni FSRU Başkanı Ertuğrul Gazi’ye geminin isminin verildiğini açıklayan Söğüt, “Zengin kaynaklara rağmen ülkemizin yer altı doğalgaz depolamasına rağmen, büyük bir doğalgaz depolama hacmine sahip LNG ve FSRU tesisi sağlıyoruz. Şimdi sizlerle ilk defa burada bir hikaye paylaşmak istiyorum. 2 yıl önce Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla geminin sonunda, Türkiye’nin yeni FSRU’sunu umarım Türkiye’de olur diye sipariş verdik. Gemimizin Ertuğrul Gazi adı Ertuğrul Gazi FSRU gemisi 170 bin metreküp LNG depolama kapasitesi 102 milyon metreküp gaz miktarı Ertuğrul Gazi günlük 28 milyon metreküp gazlaştırma kapasitesine sahip FSRU tesisleri ile, Artık boru hatlarına bağlı kalmadan farklı kaynak ülkelerden veya spot pazarlardan gaz tedarik edebileceğiz Gaz iletiminde yatırım ve nakliye maliyetlerini minimuma indirerek tüketim merkezlerine yakın yeni giriş noktaları oluşturacağız ve dağıtım. kışın zirve Bu sayede tüketim zamanlarında mevsimsel dalgalanmaları, teknik veya jeopolitik risklerden kaynaklanan kesintileri önleyeceğiz. Ertuğrul Gazi FSRU gemisi, doğalgaz ikmal güvenliğimize ciddi anlamda esneklik sağlayacak “dedi.

“Hedefimiz net. Net ihracatçı olana kadar aramaya ve sondaj yapmaya devam edeceğiz.”

Bakanlar nihayet başlayamayacak, kendi doğalgaz ısımızı üretmeye başladığımızda Türkiye’nin yepyeni bir kapı açacağını belirterek, “Amacımız netleşene kadar aramak. Hangi ihracatçı, sondaj yapmaya devam edeceğiz. Her platform olacak. Her koşulda ve şartlarda hakkımızın sonuna kadar peşinde koşuyoruz. Hayalperest, sınır dışı etme teşebbüsüne müsaade etmeyeceğiz sonu belirsiz maceradır.Türkiye dost elini uzatarak havadan ayrılanlar gün sonunda pişman olacaktır. bu yüzden döndün iş yapmadan önce herkese yanlış. bu duygu ve düşüncelerle, bedenlerimiz ve kurtuluş kasabamızla Söğüt’te sizlerle birlikte olmaktan zevk duyduğumu ifade etmek istiyorum.Yüce Allah’a Ertuğrul Gazi ve alperen tarafından yakılan diriliş ruhunu rica ediyorum. 739 yıldır hiç sönmeden yanıyor.

Konuşmanın ardından Bilecik Valisi Bilal Şentürk, günün anlamı ve önemi nedeniyle Bakan Dönmez ve katılımcılara hediyeler takdim etti. Tarihi Küre Mehterân Şirketi konserinin ardından kutlamalar, Ertuğrul Gazi türbesinin yanındaki alanda Ertuğrul Gazi Camii ve Dar Mosque-l Kurra’nın temel atma töreniyle sona erdi.

Törenler; Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Söğüt Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Milletvekilleri Selim Yağcı, Nurullah Sazak, belediye başkanları ve siyasi parti temsilcileri.

Nadir Korkmaz – Cem Kaan Toka

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi