Türkiye’nin sözde sorumlu Dease Abu Hanzala cezası kesinleşti

Türkiye’nin sözde sorumlu Dease Abu Hanzala cezası kesinleşti
19:00 - Eylül 18 2020 Cuma

Sakarya Cumhuriyeti, terör örgütü Dease için 30 Mayıs 2017 tarihinde Türkiye örgütünün sorumlusu sayılan Başsavcı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Ebu Hanzal ‘kodlu Halis Bayancuk’un gözaltına alındıktan sonra İstanbul’da olduğu tespit edildi. Sakarya adliyesi ile gerçekleştirilen operasyonla tutuklanan Silivri Cezaevi’ne ‘ne gönderildi.

Sakarya Adliyesi 2.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanık, “anayasal düzeni bozmaya teşebbüs”, “silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek”, “terör propagandası” suçlamalarıyla hakim karşısına çıktı. Sanık Bayancuk, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilgi Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle katılırken, sanık avukatı hazır bulundu.

Duruşmanın başında söz alan sanığın avukatı savcılığın uzatılmasını talep ederken, mahkeme kurulu talebin reddine ve dosyada hüküm konulmasına karar verdi. Savcı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı ve sanık Bayancuk’un “silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek” suçundan 15 ila 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Bu kapsamda savunmasını yapan Bayancuk, önceki açıklamalarını tekrarladığını belirterek, belgesini istedi. Duruşma sonunda mahkeme heyeti, sanık Bayancuk’un ‘silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek’ ve tutukluluğunun devamından 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığına karar verdi.

Orkun Kaya

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi