Türkiye’nin gönlünde taht kurdu, o anları anlatan gözyaşları içindeydi!

Türkiye’nin gönlünde taht kurdu, o anları anlatan gözyaşları içindeydi!
11:00 - Ağustos 24 2020 Pazartesi

Geçtiğimiz günlerde Sivas il merkezinde Çarşıbaşı Mahallesi Nalbantlarbaşı Caddesi’nde bulunan çeşmenin başında ısınma görüntüsü kaydedildi. Görüntülerde yaşlı kadın, sıcakkanlı başıboş köpeğe lastik ayakkabılarını çıkarıp suyla doldurduktan sonra su içirdi. Hayvanları seven kadının köpeğe su içtiği anlar, iki kuzen onları cep telefonu kamerasıyla kaydedip sosyal medyada paylaşınca büyük beğeni topladı. El ile mahalledeki bir apartman dairesinde yaşayan 70 yaşındaki Hatice Kayabaşı’nın gönlünde taht kuran Türkiye İhlas Haber Ajansı muhabirlerine ulaştı. İhlas Haber Ajansı’na özel açıklamalarda bulunan Hatice Teyze, o anları anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Hayvanları çok sevdiğini belirten Hatice Teyze, “Onu da Allah yarattı, bizi Allah yarattı” dedi.

“Allah onu ve bizi yarattı”

O anları gözyaşları içinde anlatan Hatice Kayabaşı şu ifadeleri kullandı:

Çeşmeye gittim. Çeşmeden su doldurdum. Suyu içerken bir köpek yanıma geldi. Köpek yanıma geldiğinde köpeğin susadığını söyledim, su verecek bir şey yok ki ben suyu vereyim. Hayvana ‘Lütfen, lütfen ayakkabımla vereyim, kabul eder misin’ dedim. Sonra suyu ayakkabılarla verdim. Köpek suyu içti. ”

Sen içtiğin sürece ben de seninle içeceğim. Ben senden aşağıyım ”

Hatice Teyze Kayabaşı köpeğe su verdiğini söyleyerek, “Siz içtikçe ben de seninle içeceğim. Ben sana aşağılıkım.” Ben senden aşağıyım dedim. Tüm suyu içti. Hadi birlikte içelim dedim ve tekrar dolduralım. Bu sefer içmedi. Sadece bu da değil, tarladaki kuşlara su veriyorum. Hayvanları severim. Onu Allah yarattı ve bizi Allah yarattı. Bir tüy yaratabilir miyiz? Tanrı bize dil dişlerini verdi, onlara vermedi ”.

Onur Erden – Demet Karakuş

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi