Türkiye’nin en yüksek köprüsü açılıyor

Türkiye’nin en yüksek köprüsü açılıyor
18:00 - Temmuz 9 2020 Perşembe

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 450 metre uzunluğunda ve 165 metre yüksekliğinde olan köprünün 11 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bir bağlantıyla katılacağı bir törenle açılacağını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Van ve Siirt-Pervari arasındaki seyahat süresinin 5 saatten 2 saate düşeceğini ve projenin terör örgütü tarafından terör örgütü tarafından faaliyete geçmesini engelleyeceği için engellenmeye çalışıldığını açıkladı bölgesi. Karaismailoğlu, “Ticaretin yanı sıra insanları birleştirmenin, kardeşliği, birliği, beraberliği pekiştirmenin yolu yapılır. Yol medeniyet için yapılır, gelecek nesiller için yapılır. Bu toplumdaki terör örgütleri, bu kardeşlik, bu projenin daha medenileşmesini istiyor çünkü güçlü bir Türkiye’nin gerçekleşmesini engellemek istemiyorlardı. Çünkü yolunuz yoksa, eliniz bağlı. Eğer imkanınız yoksa; Eğer ulaşamazsanız, ulaşamazsanız, çağdaş uygarlık hakkında konuşamazsınız. Turizm veya ticaret hakkında konuşamazsınız. Küresel ölçekte rekabet etmek yerine, kendi insanınızın refahını bile sağlayamazsınız. 11 Temmuz’da açılacak olan bu proje, hem bölgede ekonomik kalkınma sağlayacak hem de bölgede birliği artıracak. ”

165 metre yüksekliğiyle Türkiye’nin en yüksek köprüsü

Bitlis, Siirt Beğendik ile Türkiye Pervarı ilçe köprüsü arasında yapılan en yüksek köprü olma özelliğini taşıyarak açılış günlerini sayar. Bakanlar Karaismailoğlu fuarında, toplam 450 metre uzunluğunda 120 metre Beğendik Köprüsü ve 14 metre genişliğinde 2 yan açıklık, 165 metre yükseklikte, Türkiye’nin en yüksek köprüsü olduğunu söyledi.

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Siirt’in Pervari ilçesi Karaismailoğlu; Şırnak’ın Bitlis ve Van arasında bir köprü olduğunu ve Begendik Köprüsü’nün inşasının büyük önem taşıdığını açıkladı. Karaismailoğlu, Begendik Köprüsü’nü içeren 72 kilometrelik Küçüksu-Hizan Kavşağı – Pervari İl Yolu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bir bağlantıyla katılacağı bir törenle 11 Temmuz’da hizmete gireceğini söyledi. Yüksek standartta bağlanacağını vurguladı. 2014 yılında çalışmalarına başlayan Karaismailoğlu Bakanlar, Türkiye’de Dengeli Konsol sistemi ile 210 metrelik Beğendik orta açıklık köprüsü yapımında, orta açıklıklı kutu kirişli köprüden sonra en uzun gerilmesiyle vurgulandı.

1 milyar 510 milyar lira yatırım

Projenin Küçüksu-Pervari Yolu’nun kapasitesini artıracağını ve trafik güvenliğini sağlayacağını belirten Bakan Karaismailoğlu, projenin tamamlanmasıyla bölgenin sosyoekonomik kalkınmasının hızlanacağının altını çizdi. 1998 yılında başlatılan ve 1 milyar 510 milyar liralık yatırımla tamamlanan Karaismailoğlu, “Bu proje bölge halkı için büyük önem taşıyor. Mevcut yolun büyük bir kısmı stabilize bir yoldur ve dağlar çok yüksek irtifada ilerler. Hem tehlikeli hem de çok uzun bir yol. Projeyi mevcut yolun altında tamamladık ve köprüler ve tüneller ile yolun güvenliğini ve konforunu artırdık. Proje sayesinde Van’daki Pervari’ye olan seyahat süresini 2 saate kadar düşürdük ”dedi.

Karaismailoğlu, 1998 yılından bu yana inşaatına başlanan yolların ve köprülerin yapımının, özellikle bu projenin tamamlanmaması için terör örgütleri tarafından atılan adımlar nedeniyle ilerlediğini açıkladı. Karaismailoğlu, “Söz konusu proje, terör örgütünün bölgede faaliyet göstermesini engelleyeceği ve bölgede önemli bir ekonomik momentum sağlayacağı için proje sahalarındaki çalışanlarımızı tehdit etti. Bu nedenle yerel halkımız için çok çalıştık ve bu projeyi tamamladık. Bu projenin bölgede sağlayacağı ekonomik ivme ile yatırımı artıracağına inanıyorum. ”

“İnşaat çalışmaları sırasında toplam 2525 personel istihdam edildi”

Karaismailoğlu, Begendik Köprüsü ile Begendik-Pervari arasındaki mesafenin 8 kilometre kısaltılacağının altını çizerek, projenin tamamen Türk mühendis ve işçilerin projeden inşaatına kadar inşa edildiğinin altını çizdi. Köprünün inşasında% 100 yerli malzemenin kullanıldığını vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, “İnşaat çalışmaları sırasında 255’i Begendik Köprüsü olmak üzere toplam 2525 personel istihdam edildi. İnşaatı bile bölgemiz için önemli bir iş kapısı olmuştur. ”

Emin Kuvat

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi