Türkiye’nin en genç muhtarlarından biri de Sivas’tan

Türkiye’nin en genç muhtarlarından biri de Sivas’tan
16:59 - Nisan 2 2019 Salı

Sivas’ın Altınyayla ilçesi Güzeloğlan köyünde Hacı Ömer Gökçe isimli 20 yaşındaki muhtar adayı, kendisi gibi genç seçmenlerin desteğiyle girmiş olduğu muhtarlık yarışını kazanarak Türkiye’nin en genç muhtarlarından birisi olarak anılmaya başladı.

Altınyayla ilçesinin Güzeloğlan köyü bu seçimde ilginç bir muhtarlık yarışına sahne oldu. Köyde bulunan ve İmam Hatip Lisesi’nden geçtiğimiz yıl mezun olan 20 yaşındaki Hacı Ömer Gökçe, bu yılki muhtarlık seçimlerinde deneyimli rakiplerine karşı köy muhtarlığı için adaylığını koydu. Gökçe, 31 Mart günü gerçekleşen seçimlerde, kendisi gibi ilk kez oy kullanacak genç arkadaşlarının oylarını da almayı başararak yeni köy muhtarı seçildi. Böylece 20 yaşındaki Hacı Ömer Gökçe Türkiye’nin de en genç muhtarlarından birisi oldu. Hacı Ömer Gökçe ilk olarak rakipleriyle helalleşip, yaşlıların elini öperek, köyünün sorunlarını dinlemeye başlamak oldu. Ardından mezun olduğunu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret ederek öğretmenlerinin duasını aldı.

Gökçe, kendisi gibi genç arkadaşlarının kullandığı oyları alıp muhtar seçildiğini belirterek, köyüne hizmet etmek için elinden gelenin en iyisini yapacağını söyledi. Gökçe ayrıca kendisine oy veren, vermeyen tüm köy sakinlerine teşekkür ederek görevini yapmaya başlayacağını belirtti.