Türkiye’den Irak’a yardım eli

Türkiye’den Irak’a yardım eli
08:00 - Temmuz 1 2020 Çarşamba

Yeni bir tür korona virüsü tüm dünyayı kapladı (Covidien-19) salgının etkisini korurken, Türkiye salgından etkilenen ülkeleri desteklemeye devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından korona virüsü savaşı çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde hazırlanan yardım malzemeleri daha önce birçok ülkeye gönderildi. Bununla birlikte Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan yardım malzemeleri de şu anda Irak Cumhuriyeti’nin güneyinde Türkiye’ye gönderilmiştir. Etimesgut Askeri Havalimanı’ndaki Türk Silahlı Kuvvetleri A-400M askeri kargo uçağına yardım malzemeleri yüklendi. Uçak daha sonra Ankara Etimesgut Askeri Havalimanı’ndan ayrıldı.

Irak Cumhuriyeti’ne gönderilen yardım uçağı bir maske, N95 maskesi, tulum, koruyucu vizör, koruyucu gözlük ve yerel bir solunum cihazı içerir.

“Umutsuzluğun arkasında birçok umut var”

Hz. Mevlana Celaluddin Rumi ait “Umutsuzluğun arkasında güzeller var, umutsuzluğun arkasında güzeller vardır, karanlığın arkasında güzel güneşler vardır” diyen sözler eklenir ve hemen altında “Iraklı sevgiden Türkiye sevgisi” notuna dikkat çekti.

Mevlüt Hasgül – Bayram Türü

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi