Türkiye’deki İslam dünyasından Ayasofya Camii selamları

Türkiye’deki İslam dünyasından Ayasofya Camii selamları
11:00 - Temmuz 18 2020 Cumartesi

Diyanet İşleri Başkanı Dr. İslam dünyasından tebrikler Ayasofya Camii’nin yeniden açılması için Ali Erbaş’a geldi. 86 yıl sonra Ayasofya Camii’nin müminler ile buluşması ülkemizde olduğu gibi İslam dünyasında da memnuniyetle karşılandı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a sevinçlerini ifade eden İslam dünyasındaki dini liderler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sundular.

Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ile telefonla temasa geçti ve Ayasofya’nın ibadete yeniden açılması için minnettarlığını dile getirdi.

Avustralya İslam Konseyi Federasyonu Başkanı. Ratep Jneid, tebrik mektubunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ibadetin açılması için tekrar tebrik ettiklerini ve karara destek verdiklerini ifade etti.

Kuzey Makedonya İslam Dini Cemaatleri adına başkan yardımcısı Hafız Shakir Effendi Fatah, “Ayasofya, cami Dini İşler başta olmak üzere her iki Müslüman Müslüman için de cumhuriyet dahil olmak üzere bir cami olarak temel görevine dönüştürüldü. Türkiye vatandaşlarından ikimiz de tüm Müslümanları çok mutlu ettik Türkiye Cumhuriyeti Recep Tayyip Erdoğan’ın Müslüman dünyasındaki liderliği ve ezilenlerin gözünde yükselen bir yıldız olduğunu ve bunun vazgeçilmez bir umut kaynağı olduğunu ifade etmek istiyorum, “dedi.

Litvanya Müslüman Dini Dernekleri Meclisi

Litvanya Müslüman Dini Dernekleri Meclisi adına tebrik mektubu gönderen Litvanyalı Müftü Aleksandras Beganskas, Ayasofya Camii’nin İslam dünyası açısından önemini hatırlattı ve Fatih Sultan Mehmet Han’ın tüm İslam dünyasına adanmış bir tapınaktı. :

“Bu mübarek tapınağın 1934’ten beri zincirlenmiş olması, tüm Müslümanların göğsünde bir faydaydı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vesilesiyle, Ayasofya Camii bir kez daha kurtarıldı ve kökeni doğrultusunda dünya Müslümanları için bir tapınağa dönüştü ve bu İslami inançlara sahip tüm kardeşlerimizin sevincinde etkili oldu. Bu mübarek caminin yönetiminin Diyanet İşleri Başkanlığımıza devri de güven ve sevinç içinde etkili olmuştur. Tektanrılığın sembolü olan bu mübarek caminin, Diyanet İşleri Başkanlığı altında din, dil, ırk ve mezhep ne olursa olsun tüm insanlığı kucaklayacağına inanıyoruz. Bu vesileyle, dünyadaki tüm Müslümanları ve şahsen şahsen tebrik ediyorum ve Yüce Allah’tan insanlıkta araç olmasını istiyorum. ”

Yurtdışı Filistinli Akademisyenler Derneği

Denizaşırı Filistin Akademisyenler Derneği, Ayasofya Camii’nin ibadet için yeniden açılmasıyla ilgili memnuniyetlerini aşağıdaki ifadelerle dile getirdi:

“Ayasofya Camii’ni ibadet için yeniden açma kararını büyük bir şükran ve sevinçle karşıladık. Bu tarihi ve değerli kararla İslam dünyasının sevincini paylaşıyor ve paylaşıyoruz. Kardeş Türkleri, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kutluyoruz. Bu tarihi kararda gösterilen hükümet ve ulus uzlaşmasına değer veriyoruz. Bir kararla kendini gösterdi. Kutsal yer onun değerini kazandı. Maddi, manevi gelişimi ve korunması yeniden yapılandırıldı. Bu kararı, milletimizi ve halkımızı ateşe veren batı hakimiyeti karşısında İslam’ın büyük bir zaferi olarak görüyoruz. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarihi konuşmasında, ‘Ayasofya Camii’nin ibadet için yeniden açılması, Aksa Camii’nin esaret altında kurtarılmasının bir işaretidir.’ açıklaması takdire şayan. Rab Türkiye ve İslam dünyasını her türlü kötülükten, yaramazlık ve beladan korusun. ”

Fas Akademisyenler Derneği

Fas Bilginleri Birliği mektubunda Ayasofya Camii’ni yeniden açmaya karar veren mahkemeleri, Türk halkını ve İslam dünyasını, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ederek, “Cuma günü açıklanan kararın çok büyük ve tarihi bir karar olduğuna inanıyoruz. İslam toplumunun mutluluğunu paylaşıyoruz “kullanılmış ifadeler.

Umman Sultanlığı

Umman Sultan Baş Müftüsü Ahmet Hamadı el Khlili, aşağıdaki ifadelerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi:

“Müslüman asil Türk kardeşlerimi ve İslam dünyamı, özellikle Ayasofya’nın cami olmasına neden olan deneyimli ve açık fikirli lider Recep Tayyip Erdoğan’ı, gece gündüz Allah’ın adını hatırlamak ve sesini yükseltmek için kutluyoruz. ezan. Muzaffer Fatih Sultan Mehmet döneminden Osmanlı hanedanının son padişahına kadar cami olan Ayasofya’da din-i mubin-i İslam öğretildi. ”

Güney Afrika

Güney Afrika, Lenasia’daki uluslararası İslam üniversitesi Darül Ulum Zekariyya’nın rektörü Febeyr Ahmet Al-Saloci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti ve Danıştay onayı ile modern İslam tarihinde çok değerli ve değerli bir karar verdi. . Aldığını söyledi.

Filistin Vakıflar ve Diyanet İşleri Bakanlığı

Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı Abdulhadi Sait al Ağa mektubunda şu cümleleri yazdı:

“Tarihi Ayasofya Camii’nin ibadet amacıyla yeniden açılması vesilesiyle, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve tüm Türkleri tebrik ediyorum. Bu karar, 1934’ten beri İslam Ümmetinin özlemi ve acısına merhem oldu. Türk milletine ve İslam dünyasına iyi şanslar.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi